Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Bakkum

Mini Matthäus in De Oude Keuken

  Cultuur

Op zondag 11 maart om 15.00 vindt in De Oude Keuken een bijzonder concert plaats: de Mini Matthäus.
Negen door de wol geverfde zangers van het Mini Matthäusensemble zingen een intieme, solistische versie van Bach's meesterwerk. Deze gestripte Matthäus is de helft korter, maar bevat wel alle donder en bliksem en tranen, en natuurlijk het Erbarme dich en het mooie slotkoor.

De Matthäus in het café

Muziek van het prille voorjaar, van de passietijd: overal in het land trekt de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach volle zalen. Om deze krachtige prachtige muziek nog dichter bij de mensen te brengen is zes jaar geleden het Mini Matthäusensemble opgericht. Het ensemble zingt bij voorkeur in volle dorpscafés, kleine theaters en kerkjes.

Voor het eerst in Castricum

De Oude Keuken heeft de primeur voor Castricum. Op zondag 11 maart brengen de vocalisten van het Mini Matthäusensemble hun eigen intieme versie van Bach's Matthäus Passion ten gehore in de grote zaal. Een sterk verkorte versie van anderhalf uur, waar toch geen van de bekende delen in ontbreekt en waarin de nadruk ligt op de harmonie tussen de stemmen en het aangrijpende verhaal. Dat daardoor dichterbij komt dan ooit.

De gestripte Mini Matthäus is een aanrader voor kenners en liefhebbers. Maar ook voor iedereen die niet zo lang wil zitten of voor een vriendelijke prijs weleens wil kennismaken met Bach's meesterwerk.

Vanwege de verwachte drukte raden wij u aan vooraf te reserveren. Kijk voor meer informatie en reserveren op www.deoudekeuken.net

Bron en foto: De Oude Keuken

Reageer als eerste
Meer berichten