Logo uitkijkpost.nl
Castricum

Lezing door Margriet Brandsma over Angela Merkel

  Cultuur
Foto: aangeleverd

Na de overwinning van Angela Merkel van de Duitse verkiezingen houdt Margriet Brandsma, op donderdag 15 februari, om 20.00 uur, een lezing over Angela Merkel in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Castricum. De lezing gaat over de zojuist verschenen geactualiseerde derde druk van de biografie Het mirakel Merkel. De biografie is verschenen bij uitgeverij Conserve in Schoorl.

Angela Merkel is druk bezig een regering te vormen en om voor de vierde achtereenvolgende keer bondskanselier van Duitsland te worden. Zij wordt daarmee de langstzittende regeringsleider van Europa. In 2005 betrok ze, als eerste vrouw, voor het eerst het Kanzleramt en ze maakte indruk. Het Amerikaanse tijdschrift Forbes riep de wetenschapper uit de voormalige DDR zes jaar achter elkaar uit tot machtigste vrouw ter wereld. Maar wie is ze eigenlijk? Wie is die vrouw met de hangende mondhoeken die, volgens ingewijden, een groot gevoel voor humor heeft? Ze zou de laatste verdediger van het Vrije Westen zijn, de bewaker van de naoorlogse democratische Europese orde. Hoe gaat Angela Dorothea Merkel om met die druk?

Margriet Brandsma (geboren in Sint  Pancras, 1957) werkte onder meer twintig jaar voor het NOS-Journaal, van 2002 tot 2011 was ze correspondent in Berlijn. Nu  heeft ze een eigen bedrijf voor tekst- en videoproducties. Eerder publiceerde ze bij uitgeverij Conserve Waar is de Muur? – Verhalen over Berlijn  (2006), in 2016 gevolgd door Daar is de Muur – Verhalen over Berlijn, Vluchtcode Vlinder (2014) en in 2016 de Boekenweekuitgave Was wir noch zu sagen hätten – gesprekken met Duitsland-correspondenten.

De lezing wordt op 15 februari, om 20.00 uur, gehouden in de bibliotheek in Castricum, Geesterduinweg 1. De toegang is € 5,- voor bibliotheekleden. Bent u geen lid dan is de toegang € 6,-. Reserveren van kaarten kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of tijdens openingsuren bij de klantenservice in de bibliotheek. Aan de balie betaalt u per pin.

Bron en foto: Bibliotheek Kennemerwaard

Reageer als eerste
Meer berichten