Ierse muziek van Dockside in Vredeburg, Limmen
Ierse muziek van Dockside in Vredeburg, Limmen Foto: aangeleverd

Ierse muziek in Vredeburg

Cultuur Limmen

Vrijdag 12 januari om 20:00 uur heeft Limmen Cultuur de 'Ierse band' Dockside uitgenodigd om het nieuwe jaar sfeervol te beginnen. Dockside geeft een winterconcert vol weemond en verlangen, passie en levenslust. Aan de basis daarvan ligt Ierse muziek die bruist als een goed glas Guinness, maar er zijn ook de invloeden van Schotse, Franse, Nederlandse en Jiddische muziek hoorbaar.

Met contrabas, gitaren, accordeon, viool en meerstemmige vocalen trekt Dockside al vele jaren de aandacht in de IJmond en ver daarbuiten. Recentelijk heeft de band door Ierland getoerd, onder andere in het plaatsje Kilkelly, bekend van een van de vele ballades van Dockside.

Dockside bestaat al sinds 1994 en wordt gevormd door Jos Molenaar, Marc van der Meij, Marleen Plooij en André Uitgeest. Zij hebben een reputatie opgebouwd in het vertolken van ontroerende ballades uit de rijke Ierse historie, afgewisseld met drink- en strijdliederen. Terugkerende thema's zijn de zee, het vissersbestaan en heimwee naar Ierland. Of het nu gaat om traditionals of om recentere songs, ze zijn allemaal door deze vier muzikanten op eigen Dockside-wijze gearrangeerd.

De band speelt in Cultureel Centrum Vredeburg, Dusseldorperweg 64 te Limmen op vrijdag 12 januari 2018 om 20:00 uur. De muziek zal de bezoekers uitnodigen om mee te zingen, klappen en luisteren. Kijk voor meer informatie en prijzen, op deze website of bel 072-5053274.

Bron: Limmen Cultuur

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57