Logo uitkijkpost.nl
Ierse muziek van Dockside in Vredeburg, Limmen
Ierse muziek van Dockside in Vredeburg, Limmen (Foto: aangeleverd)
Limmen

Ierse muziek in Vredeburg

  Cultuur

Vrijdag 12 januari om 20:00 uur heeft Limmen Cultuur de 'Ierse band' Dockside uitgenodigd om het nieuwe jaar sfeervol te beginnen. Dockside geeft een winterconcert vol weemond en verlangen, passie en levenslust. Aan de basis daarvan ligt Ierse muziek die bruist als een goed glas Guinness, maar er zijn ook de invloeden van Schotse, Franse, Nederlandse en Jiddische muziek hoorbaar.

Met contrabas, gitaren, accordeon, viool en meerstemmige vocalen trekt Dockside al vele jaren de aandacht in de IJmond en ver daarbuiten. Recentelijk heeft de band door Ierland getoerd, onder andere in het plaatsje Kilkelly, bekend van een van de vele ballades van Dockside.

Dockside bestaat al sinds 1994 en wordt gevormd door Jos Molenaar, Marc van der Meij, Marleen Plooij en André Uitgeest. Zij hebben een reputatie opgebouwd in het vertolken van ontroerende ballades uit de rijke Ierse historie, afgewisseld met drink- en strijdliederen. Terugkerende thema's zijn de zee, het vissersbestaan en heimwee naar Ierland. Of het nu gaat om traditionals of om recentere songs, ze zijn allemaal door deze vier muzikanten op eigen Dockside-wijze gearrangeerd.

De band speelt in Cultureel Centrum Vredeburg, Dusseldorperweg 64 te Limmen op vrijdag 12 januari 2018 om 20:00 uur. De muziek zal de bezoekers uitnodigen om mee te zingen, klappen en luisteren. Kijk voor meer informatie en prijzen, op deze website of bel 072-5053274.

Bron: Limmen Cultuur

Meer berichten