Logo uitkijkpost.nl
Foto: Aangeleverd
Bakkum

Docenten Perspectief exposeren rond de Kerstdagen.

  Cultuur

Dit jaar zijn het niet de cursisten, maar de docenten van Perspectief die hun werk tijdens de winterexpositie tentoonstellen. Perspectief vierde het afgelopen jaar zijn vijftigjarig bestaan met diverse feestelijke bijeenkomsten en workshops. Dit jubileum wordt nu afgesloten met een speciale kersttentoonstelling.

De docenten die bij deze vereniging werkzaam zijn, is de gelegenheid geboden tijdens deze feestelijke expositie hun werk tentoon te stellen. Elke docent/kunstenaar werkt met zijn of haar favoriete materialen, gebruik makend van uiteenlopende technieken, zodat deze tentoonstelling een diversiteit aan kunstwerken biedt. Zo toont Hermine Groenendaal haar "caborundumdrukken" waarin naar de essentie van het wezen van de hond gezocht wordt. Sabine IJzinga maakt keramiek en werkt met bijzondere glazuren en gaat het werk van Ingerid Opstelten over kijken en de manier waarop er naar een kunstwerk gekeken wordt. Verder biedt Maria Heideveld de bezoekers een kijkje in haar uitbundig gekleurde wereld en schildert Afke Spaargaren graag decoratieve stillevens of kleurrijke landschappen. Paulus Baars exposeert bronzen of in steen gehakte beelden waarin de mens een belangrijke plaats inneemt. Verder zijn er schilderijen van Dora Overmars, Joke Vink, Nella van Os, Martin Heijnen en Fré Ham te bewonderen.

Deze bijzondere expositie wordt geopend door de voorzitter van Perspectief, Sjoerd Dijkstra, op zaterdag 23 december om 14.00 uur. Daarna is de tentoonstelling ook te bezoeken op 24, 25 en 26 december van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres is: Van Oldenbarneveldweg 37 in Castricum.

Bron en foto: Perspectief Castricum

Meer berichten