Logo uitkijkpost.nl
Vlnr: Sabrina Tacci, Marina Pronk, Eva Boon
Vlnr: Sabrina Tacci, Marina Pronk, Eva Boon (Foto: Marina Pronk)
Bakkum

Vrouwelijke synergie in kunst

  Cultuur

In het monumentale pand aan de van Oldenbarneveldweg 32 in Bakkum waar fotograaf en beeldhouwer Marina Pronk al jaren haar studio heeft is zij een unieke samenwerking aangegaan met de bekende kunstenares Sabrina Tacci.

De Italiaanse Tacci woont sinds 2004 in Noord Holland. Zij studeerde cum laude af aan de Kunstacademie van Carrara. Naast exposities in Turijn, Carrara, Barcelona, Berlijn, Milaan, Den Haag, Leiden en Amsterdam exposeerde Tacci de afgelopen jaren een aantal keren in Castricum bij voormalig Blinckers. Dat is ook de plek waar de kunstenaars elkaar hebben leren kennen en de synergie direct voelbaar was

Op de begane grond van de sfeervolle villa zullen Marina en Sabrina steeds wisselende exposities met schilderijen, foto's en beelden inrichten. Elke vrijdag en één maal per maand ook op zaterdag en zondag van 13 tot 18 u is de deur open voor publiek.

De innerlijke schoonheid van de vrouw, de leven gevende, de oorspronkelijke, de magie van beweging, lijnen en klanken zullen leidend zijn tijdens het eerste Open Weekend waaraan ook klankkunstenaar Eva Boon haar bijdrage zal leveren met een gastoptreden tijdens de opening.

De feestelijke opening met bewegende beelden gemaakt door Pronk, een live painting-performance door Tacci én de vrije klanken improvisatie van Boon, gebruik makend van haar stem, tanpura, schalen en drum, vindt plaats op zaterdag 2 december om 14 uur.

U bent van harte welkom.

Bron: Sabrina Tacci en Marina Pronk

Foto: Marina Pronk

Meer berichten