Instrumental Disorder
Instrumental Disorder Foto: Aangeleverd

Benefietweekend voor De Bakkerij

Cultuur Castricum

Komend weekend staat speciaal in het teken van De Bakkerij. Diverse bands en acts treden belangeloos op. Het gehele weekend is gratis, vrijwillige bijdragen zijn zeer welkom.

Vrijdag 24 november: Catwise, Into The Attic, Instrumental Disorder en Yung Fromage & Zangetsu

Into the Attic is een Alkmaarse rock band die invloeden kent uit allerlei verschillende stijlen rock. Afgelopen jaar hebben ze hard gewerkt om hun eerste album te maken en deze avond is deze eindelijk te verkrijgen! Deze avond zullen zeker wat nummers van het eerste album te horen zijn en hier en daar nog wat knallende covers. Be there!

De gekte is nabij met Instrumental Disorder. Deze jongens trekken alles uit de kast om de luisteraar te verrassen. Dit resulteert in gecompliceerde, maar toch toegankelijke muziek die bol staat van rauwe zang, vieze gitaarsolo's, innovatieve drumpartijen en vette basjes. Invloeden van artiesten als Fugazi en The Pixies zijn te horen in de muziek, maar toch streeft Instrumental Disorder naar een nieuwe sound die zowel meeslepend als angstaanjagend is. Maar toch laten zij soms ook hun kwetsbare kant zien in intieme liedjes. Groots in zowel het bombastische als in het kleine, zal Instrumental Disorder je blijven verbazen.

Catwise: Benjamin, Flix en tweelingbroers Thom en Jelle maken tracks vol dynamiek. Complexe drums, leidende baspartijen en sfeervolle gitaarriffs komen samen en creëren een 'in your face' effect. Invloeden van Weezer, Angels and Airwaves en Bloc Party zijn duidelijk hoorbaar in de muziek. De band valt onder de genres alternatief/indie, punk en post grunge. Met een beukende drummer, harde gitaren en een dreunende bas komt de band live het sterkst tot hun recht en pakken ze het publiek gelijk bij hun lurven.

Zaal open: 21:00 uur. 

Zaterdag 25 november: Johnny Westone, Burgundy Scratch en Zaphod Live 

21:30 uur: Johnny Westone: De Hoornse Johnny Westone is als songwriter een band begonnen. Een 60's sound met een rockend randje.

22:30 uur: Burgundy Scratch bestaat uit Jeroen (gitaar, samples, zang) Koriander (zang, gitaar) en Peter (drums, samples, zang). Hebben hun sporen verdiend in bands zoals Zaphod, the Dublicators, Bayuba Cante en Mama DC. Ze maken een mix tussen trance en reggae. Dit wordt hun 3e optreden. Dus het wordt leuk! 

23:30 uur: Zaphod Live is één van de eerste Nederlandse bands die Drum 'n Bass en Jungle met 'live' instrumenten zoals drums, bas, toetsen en gitaar, aangevuld met samples en loops, ging spelen. Deze muziekstijlen werden lange tijd alleen door dj's met behulp van computers gespeeld. Gaandeweg mixte Zaphod steeds meer stijlen in hun muziek zoals reggae, ska, triphop, bigbeat en rock. De unieke stijl die ze ontwikkeld hadden werd hiermee extra onderstreept. Er werd wederom veel opgetreden en Zaphod begon aan de opnamen van hun eerste plaat. De band maakte een tour door de Balkan en deed ook vele optredens in eigen land waardoor de band een ijzersterke live reputatie opbouwde. Zaphod trad zelfs een keer live op TV op bij het legendarische Barend en van Dorp. Na dit hoogte- of dieptepunt, leek er een punt achter de band gezet te zijn. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon en een aantal bandleden bliezen Zaphod voor korte tijd nieuw leven in. En nu hebben ze de rest van band er ook weer bij betrokken en zijn ze helemaal klaar om te vlammen! Tijd voor een feestje dus!

Zaal open: 21:00 uur. 

Bron en foto's: De Bakkerij

Catwise
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 9 uur geleden 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00
Politie ter plaatse bij winkelcentrum Geesterduin.
Werknemer bakkerij krijgt ongeluk met snijmachine' 8 apr, 10:30
De politie in winkelcentrum Geesterduin.
Werknemer bakkerij krijgt ongeluk met snijmachine 8 apr, 09:43