Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Castricum

Groot Castricums Dictee

  Cultuur

Op woensdag 22 november wordt voor de elfde keer wordt het Groot Castricums Dictee georganiseerd. Het dictee heeft sinds vorig jaar een nieuw jasje, en blijft net zo gezellig en uitdagend. Iedereen wordt uitgenodigd deel te nemen aan deze taalstrijd, waarbij het dictee  aansluit op het thema van Nederland Leest 2017: Robotica.

Vanaf 19.00 uur zal de deur open en staan in de foyer van Geesterhage (Geesterduinweg 3) en staat de organisatie klaar om alle deelnemers te ontvangen. Om 19.30 uur barst de strijd dan echt los. Het dictee is geschreven door woordkunstenaar Gerard Wortel en het wordt voorgelezen door de wethouder van Kunst en Cultuur in Castricum, Marcel Steeman. De jury, onder leiding van juryvoorzitter Jeroen Kans (secretaris ECI Literatuurprijs), kijkt de dictees na terwijl Gerard Wortel zorgt voor een optreden van eigen Nederlandstalige liedjes en voordrachten. Gerard Wortel is theatermaker, entertainer, bard, stadsdichter, taalknutselaar en zanger. Zijn teksten verhouden zich tussen scherts en gevoeligheid, tussen lichtzinnigheid en diepte, tussen lichte spot en hartstochtelijk mededogen. Na afloop wordt het dictee kort behandeld door juryvoorzitter Jeroen Kans en daarna worden de winnaars bekend gemaakt.

Aanmelden

De bibliotheek daagt vijftig enthousiaste taalliefhebbers uit om zich aan te melden.
Deelname kost € 2,50. Aanmelden kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of tijdens openingsuren bij de klantenservice in de bibliotheek (u betaalt met pin). Deze taalstrijd vindt plaats in de foyer van Geesterhage, Geesterduinweg 3.

Bron en foto: Bibliotheek Kennemerwaard

Meer berichten