Logo uitkijkpost.nl
Foto: Aangeleverd

Derk Bolt signeert bij Laan

  Cultuur

Derk Bolt, de beroemde verslaggever van Spoorloos signeert op zaterdagmiddag 11 november zijn boek: 'Ontvoerd', het complete verhaal' bij kantoorboekhandel Laan. Hij is er van 13.00 uur tot 15.00 uur, dus er is voldoende tijd om de auteur allerlei vragen te kunnen stellen.

Over het boek

Voor zijn zoektochten voor Spoorloos komt Derk Bolt al bijna 25 jaar in Colombia. Was dat vroeger nog een gevaarlijk land met oorlogen tussen drugsbaronnen, guerrilla's en paramilitairen, tegenwoordig is het er grotendeels veilig. Een feest om naartoe te gaan zelfs, want de natuur is schitterend en de mensen zijn opvallend aardig.

In juni 2017 gaat het dan toch nog mis. In een achtergebleven gebied in het noorden van Colombia worden Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender van de weg gehaald door een gewapende guerrillero. Ze moeten hun spullen inleveren en worden te voet meegenomen naar het onherbergzame gebied van de cocaïneboeren. Er volgt een spannende week in gevangenschap, vol onzekerheid of ze het er wel levend vanaf zullen brengen én of de buitenwereld wel doorheeft dat ze zijn ontvoerd. Humor en zorgen over thuis houden de mannen op de been, zeker tijdens de extreem zware jungletochten, die hun overigens nog bijna fataal worden. In Ontvoerd beschrijft Derk Bolt op zijn geheel eigen, ironische wijze wat hem deze week is overkomen en hoe hij het heeft beleefd. Het waargebeurde verhaal laat zich lezen als een avonturenroman.

Over Derk Bolt

Na zijn studie journalistiek in Utrecht (niet afgemaakt) begon Bolt zijn carrière bij 'Met het oog op morgen' en als redacteur bij 'De alles is anders show' (KRO). Vervolgens was hij verslaggever bij de actualiteitenrubriek Brandpunt en maakte Sport op maandag. Hij is onder meer betrokken als verslaggever, redacteur en presentator bij de programma's Spoorloos, Nederland te Koop, Gezellig naar de Krim/Gezellig naar Marokko en Brieven boven water. Bolt is daarnaast de producent van programma's als Ooggetuige (RTL 4), Wereldwensen (NCRV) en Lieve Martine (KRO).

In 2013 verscheen een bundeling van zijn reisavonturen voor Spoorloos onder de titel 'Altijd ergens anders', in 2016 gevolgd door 'Groeten uit Verweggistan'. Bolt sprak de verhalen uit Altijd ergens anders zelf in als luisterboek.

Bron en foto: Kantoorboekhandel Laan

Meer berichten