Logo uitkijkpost.nl
Teddy en David: voor 2 weken onafscheidelijk.
Teddy en David: voor 2 weken onafscheidelijk.
Castricum

Bewondering voor vakantievierende David

  Cultuur

Europa Kinderhulp heeft zich ook dit jaar weer vol ingezet om vakantieouders te vinden die kinderen willen opnemen in hun gezin. Het betreft kinderen die opgroeien in zorgelijke situaties en die nauwelijks weten hoe het er in een gewoon gezin aan toe gaat. De kinderen verblijven bijna drie weken bij 1500 vakantieouders in Nederland, 140 in Noord-Holland.

11-jarige David uit Hannover heeft bij Castricumse familie Green vertoefd. Gastmoeder Renske vertelt. 

"David woont met zijn moeder en haar vriend, plus zijn tweelingbroer en oudere broer in een 2-kamer appartement. Zijn moeder is veel aan het werk vaak tot 's avonds laat. Zijn oudere broer kookt dan voor hem, spaghetti bolognese is zijn favoriet!  Zijn vader ziet hij eens per jaar, die woont in Zwitserland.

Zelf hebben wij eén dochter Teddy, zij is bijna 2 jaar. We hadden voor hij kwam al flink geoefend met zijn naam en vanaf het moment dat David uit de bus kwam liep Teddy hem achterna zijn naam roepend en dat heeft ze vervolgens twee weken gedaan. Overal waar David ging liep Ted achter hem aan en nu hij weg is wijst ze nog steeds naar zijn plek aan tafel en roept z'n naam. Omdat ik de enige ben die werkt, was mijn vrouw vooral thuis en degene op wie alles neer kwam. Een paar weken voor zijn komst kregen we vanuit de organisatie zijn adres toegestuurd en hebben we hem een kaart gestuurd met foto's van ons gezin en ons huis. Toen hij aankwam met de bus herkende hij ons direct en begon heel hard te zwaaien zo wisten wij ook dat hij ons vakantiekindje was! 

De eerste dagen van zijn verblijf was ik ook vrij en zijn we naar het zwembad geweest en naar Madurodam. Daarna gaf hij aan dat hij het heel leuk vond, maar ook wel een beetje eenzaam was omdat hij geen vriendjes had. Dit heb ik opgelost door een oproep te zetten op Prikbord Castricum met de vraag voor vakantievriendjes. Hier is behoorlijk op gereageerd en toen zijn we naar het schoolplein gegaan toen bleek dat daar kindjes van zijn leeftijd aan het spelen waren. Hij vond het heel spannend om op de kids af te stappen, maar na dat eerste moment zijn ze allemaal gaan voetballen en hadden we geen kind meer aan hem.

Op een regenachtige dag hebben we de film Mees Kees gekeken, die had hij in Duitsland ook al gezien (Her Kees :D) en een aantal scenes zijn opgenomen in Heiloo, Castricum en Egmond. Daar zijn we ook langsgeweest en hebben we foto's gemaakt van hem voor het huis van de moeder van Mees Kees etc. We hebben een fotoboek gemaakt met alle foto's van zijn vakantie en die sturen we naar hem toe. Hij heeft veel herinneringen gespaard. Alle bonnetjes en entreekaartjes bewaarde hij zorgvuldig om zijn moeder te laten zien, dus het boek met foto's zal vast in de smaak vallen.

Ik heb veel bewondering voor David, ik geef het je te doen om als 11 jarige naar een vreemd land te gaan om daar vakantie te vieren. Ook dapper van zijn moeder, zelf heel hard werken en het je kinderen niet kunnen geven maar op zo'n manier het toch mogelijk maken. Ik was zelf vooral benieuwd hoe het zou gaan om een kind in huis te krijgen wat niet van jezelf is. Alle twijfel en angst die ik had verdween op het moment dat ik hem in de bus heel hard zag zwaaien en naar ons zag wijzen. En het eerste wat ik dacht was: Yes ik kan niet wachten om een toffe vakantie te vieren met je! David heeft al aangegeven volgend jaar graag terug te willen komen naar ons en als dat doorgaat dan zal hij drie weken komen in plaats van twee. We willen dan gaan kamperen met hem."

Voor meer informatie of aanmelding als vakantiegezin/vakantieouder:

www.europakinderhulp.nl of mevr. Carola Demmink 023-822 46 47

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=148,190,192" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=11451423&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=148,190,192" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=11451422&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=148,190,192" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>