Logo uitkijkpost.nl
The Legendary Orchestra Of Love
The Legendary Orchestra Of Love (Foto: aangeleverd)
Castricum

Vanavond The Legendary Orchestra in De Bakkerij

  Cultuur

CASTRICUM - Vanavond treedt The Legendary Orchestra Of Love op in de Bakkerij. De zaal gaat open om 21:00 uur en de entree is 4 euro, 3 euro voor leden. The Legendary Orchestra Of Love is een vat vol tegenstrijdigheden. De band pretendeert het gedachtegoed van The Great Zucchini, hij die liefde propageerde ten tijde van het interbellum (moge hij ruste in vrede), voort te zetten middels aanstekelijke alternatieve rock 'n' rol!

De muziek valt te omschrijven als vreemd, maar toch catchy. Soms springerig dansbaar, het volgende moment onvoorspelbaar en vervelend (en dat mag best). Tekstueel vermakelijk doch absurd, verhalend, soms provocatief, soms liefdevol en bitter.

De muzikale invloeden zijn divers: Tom Waits, Primus, maar ook klassieke helden zoals The Who en The Clash en een vleugje Zappa. Giet daar een smakelijk sausje van Joodse volksmuziek, uitgekookte deuntjes uit de jaren 1930 en Monty Python overheen en je krijgt een zeer appetijtelijk geheel.

De band is visueel aantrekkelijk, bezit aanstekelijke humor en ook aan showmanschap ontbreekt het de drie heren niet. Ze hebben vaker met het bijltje gehakt; tweederde deel van het orkest timmerde voorheen aan de weg als Mucho Maestro, heden ten dage met o.a. De Dood en Moscow Express.

Met dit kleine orkest, met een naam die pretentieuzer klinkt dan de leden zijn, haalt u een ijzersterke act in huis. Een beetje vreemd, maar wel lekker.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=148,190,192" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=11451423&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=148,190,192" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=11451422&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=148,190,192" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>