Logo uitkijkpost.nl
Bakkum

10 jaar De Oude Keuken, feest op 2 juli

  Cultuur

Zondag 2 juli aanstaande viert De Oude Keuken dat precies 10 jaar geleden, op 2 juli 2007, Stichting Het Oude Theehuys is opgericht. Er wordt die dag flink uitgepakt. Tussen 12.00 en 20.00 uur trekt een keur aan artiesten en kunstenaars voorbij en heel veel muziek van zowel oude bekenden, als nieuw jong talent. Voor kinderen zijn er voorstellingen van theater Poppekus en Philip Hopman (Boer Boris) komt tekenen. Er is een buitenmarkt met diverse kraampjes van collega(sociaal) ondernemers.

Het Oude Theehuys was het eerste burgerinitiatief in Castricum waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hun talenten konden inzetten en ontwikkelen. Langzamerhand groeide Het Oude Theehuys uit haar jasje vanwege het groeiende aantal gasten, medewerkers en activiteiten. In 2014 werd een nieuwe locatie gevonden in de voormalige keuken van Duin en Bosch. De plek betekende meer ruimte voor gasten en personeel met een grote open keuken, een eigentijds restaurant, een lichte zaal voor groepen en een zonnig terras met uitzicht op de oude watertoren.

Inmiddels is restaurant De Oude Keuken uitgegroeid tot een bloeiende sociale onderneming, zeven dagen en vier avonden per week geopend en tevens het hart van de nieuwe woonwijk op het landgoed Duin en Bosch.
Als leer- werkbedrijf voor jonge mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bleek De Oude Keuken succesvol. Veel leerlingen zijn inmiddels doorgestroomd naar vervolg-beroepsonderwijs, (betaalde) arbeidsplekken of dagbesteding.
Ook heeft De Oude Keuken zich bewezen als een plek voor ontmoeting, kunst en cultuur en bijzonder lekker eten en drinken. Er wordt gewerkt met vooral biologische producten van collega sociaal ondernemers. De tweewekelijkse muziekmiddagen zijn alom bekend.

Op zondag 2 juli is een mijlpaal bereikt en dat gaan ze vieren bij De Oude Keuken. Iedereen is van harte uitgenodigd om het feest mee te maken! Zie www.deoudekeuken.net.

Bron en foto: De Oude Keuken

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>