Logo uitkijkpost.nl
Een van de kunstwerken.
Een van de kunstwerken. (Foto: Aangeleverd)
Regio

Kuilart-tentoonstelling en Kunstroute Uitgeest

  Cultuur

UITGEEST - In het weekend van vrijdag 23 juni tot en met zondag 25 juni houdt Stichting De Nieuwe Kuil haar traditionele tentoonstelling van werkstukken, die door deelnemers aan de creatieve cursussen zijn gemaakt, in het Cultureel Centrum aan de Hogeweg 8 1911GH in Uitgeest. De openingstijden zijn vrijdag van 19.00 uur tot 21.30 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen zich laten informeren over, en zich inschrijven voor de nieuwe cursussen, waarvan de meeste in september van start zullen gaan. Tijdens de Kuilart-tentoonstelling presenteren deelnemers aan de porseleinschildersgroep 'Art op Wit' van Anneke Heijne een uitstalling van beschilderd porselein en zal er een demonstratie van het porselein beschilderen worden verzorgd.

De Kuilart-tentoonstelling maakt op zaterdag 24 en zondag 25 juni deel uit van de Kunstroute van Uitgeest. De route voert langs een twaalftal ateliers en tentoonstellingsruimten in het centrum van Uitgeest. Naast de vaste ateliers en galeries van de lokale kunstenaars, zijn er een vijftal gastlocaties waarvoor regionale, landelijke en ook internationaal opererende bekende kunstenaars zijn uitgenodigd.

Hiertoe behoren:

  1. Galerie de Verfschuur - Middelweg 65. Hierin exposeren: Sonja van Dijk (Bergambacht – Limburg) met eigentijds keramiek en Hanny Riewerts (Vleuten) met contrastrijke aquarellen.
  2. Het Gemeentehuis met prachtige schilderijen van Peter van Berkel (Middelburg) en keramische groepsbeelden van dieren van de hand van Marian Timmer (Berkenwoude – Limburg).
  3. Het Regthuys met fijnschilderijen in olieverf van Willem Groenewoud (Salland – Overijssel).
  4. Het Jeugdhuis van de Protestantse kerk met schilderijen van de Amstelveense schilderes Ellen te Kroode en beelden van Jeanine Vermeulen (Beverwijk) en Marja Vessies (Heemskerk).
  5. De sinds vorig jaar toegevoegde Protestantse kerk, waarin een groepsexpositie is ondergebracht met schilderijen van Ans Zijlstra (Velsen-noord) en Koos Beemsterboer (Hoogwoud), beelden en keramiek van Jolande Piersma (Uitgeest) en het echtpaar Sylvia en Jos van Onna (Heiloo), terwijl tevens de Fotoclub van Uitgeest zich met vele foto's presenteert.

De kunstroute is te bezoeken van 11.00 uur tot 17.00 uur. Een informatiefolder over de Kunstroute zal gedurende de Kunstroute, bij de deelnemende exposanten, en dus óók in het Cultureel Centrum aan de Hogeweg 8 1911GH in Uitgeest beschikbaar zijn. Zie voor nadere informatie: www.denieuwekuil.nl, of u kunt contact opnemen met het secretariaat van Stichting de Nieuwe Kuil: Mw. Anneke Heijne, Meerpad 2 ,1911 AS UITGEEST, telefoon 0251 311776, e-mail: anhvrijn@casema.nl

Reageer als eerste
Meer berichten