Logo uitkijkpost.nl
Samen linoleum drukken.
Samen linoleum drukken. (Foto: Anthony Verolme)
Bakkum

Timo Hup en Marloes Bloedjes exposeren in De Oude Keuken

  Cultuur

CASTRICUM - Vanaf 19 juni tot 21 augustus exposeren Timo Hup en Marloes Bloedjes in De Oude Keuken in Castricum. 

Timo (Castricum) werkt in de Oude Keuken en tekent en schildert wekelijks een middag bij Marloes. Kunst maken is voor hem vooral belangrijk omdat hij hierdoor zijn hoofd leeg kan maken. Zijn hoofd zit vol fantasie en hij heeft altijd wel twee (of tien) goede ideeën om uit te werken. Zijn stijl is intens en kleurrijk. Favoriete thema's zijn figuren uit zijn eigen wereld en planten, vooral vleesetende! Het ontwerp van een van zijn tekeningen vindt u terug op het kopje dat in De Oude Keuken wordt gebruikt. 

Marloes Bloedjes (Heemskerk) is beeldend kunstenaar en illustrator en geeft cursussen in tekenen en schilderen. In haar werk begint ze met de zoektocht naar de juiste kleur. De kleur die op dat moment dichtbij ligt. Vanuit daar ontstaan de veelal organische vormen en de uiteindelijke compositie, meestal abstract of een landschap. Gaandeweg verzamelt ze allerlei materialen, passend bij de kleur om in het schilderij te verwerken. Dit kunnen stukjes stof, gedroogde bloemen of gescheurd papier zijn.  

In deze periode hangt in de Oude Keuken werk van mensen met een beperking. Zowel voor Timo, die het syndroom van Down heeft, als voor Marloes, die een beperkte visus heeft, is het belangrijk om niet te 'vol' te raken en het overzicht te houden. Veel ideeën hebben is leuk, maar het is ook zaak dat de beste er ook daadwerkelijk uit komen. Goede keuzes maken, goed kijken en een hoofd vol beelden, dat zijn de ingrediënten voor de kunst van Marloes en Timo. 

Tevens is het voor De Oude Keuken een bijzondere periode want op 2 juli vieren zij hun tienjarig jubileum! De Oude Keuken bevindt zich op het terrein van Dijk en Duin in Castricum (Bakkum). Voor openingstijden, zie: https://www.deoudekeuken.net. Meer informatie over de expositie vind je op www.toverzicht.nl. 

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>