Logo uitkijkpost.nl
Albert Chapel
Albert Chapel
Castricum

Komend weekend Kunst Fiets Route in Castricum

  Cultuur

Op zaterdag 3 en zondag 4 juni 2017 vindt de Kunst Fiets Route Castricum weer plaats. In Castricum en omgeving zetten diverse locaties van 11.00 tot 17.00 uur hun deuren open voor het publiek, dat kan genieten van verschillende kunstuitingen in diverse disciplines: beelden, foto's, keramiek, textiel, schilderijen en objecten. Op zondag is er op alle locaties live muziek of poëzie.
Tot en met donderdag 15 juni is in Cultureel Centrum Geesterhage (Geesterduinweg 3) een overzicht te zien van wat er op de stops van de Kunst Fiets Route Castricum getoond wordt. Zo kun je een indruk krijgen van het werk van de deelnemers. Geesterhage is open van di t/m zo van 10.00 tot 17.00 uur, vrijdag en zaterdag 10.00 tot 21.00 uur.

Wij lichten er graag een aantal van de 25 stops voor je uit:

Stop 3: De Oude Keuken, Oude Parklaan 8

Hier zijn schilderijen te zien van Garrie Oomkens. Garrie schildert schilderijen met meerdere horizonnen, meerdere vergezichten die verschillende panorama's geven. Geschilderd op kunststof panelen tot drie meter breed en 60 tot 80 centimeter hoog. Hij is steeds weer geïnspireerd door de vergezichten, dieptewerking, het effect van licht op water in het Hollandse landschap en de eindeloze zee.
In de schilderijen van Haluschi (Hannie Lutke Schipholt) vind je vaak projecties uit de natuur van menselijke gemoedstoestanden. Een opklaring na een fikse stormachtige regenbui associeer je makkelijk met de opluchting na een moeilijke periode in je leven.

Stop 4: Atelier Anders Bekeken, Watertorenpad 6

Bij Irene van der Oest gaat het om de zoektocht naar sfeer, gevoel en impressie. Soms abstract met magisch en figuratieve elementen. Veelal in acryl met daarbij allerlei materialen, waardoor haar werk verschillende lagen krijgt.

Stop 8: Studio 23, Van Uytrechtlaan 23

Hier zijn o.a. schilderijen te zien van Margriet Schadee. Naast schilderijen maakt Margriet ook objecten van kunststof: mensfiguren en meer abstracte vormen. Door verschillende objecten achter elkaar te plaatsen ontstaat een verrassend schaduw-beeld, dat steeds verandert onder invloed van de lichtval. In dit ruimtelijke werk is kleur een belangrijk element.

Stop 11: Schelgeest 49

Amateurfotografen Bregje, Chiel en Karin hebben een goed getraind oog voor het mooie in de wereld om hen heen. Soms geposeerd, dan weer "toevallig op de juiste plaats". Portretten wisselen af met actiefoto's en rustieke landschappen met unieke dierenfoto's.Ze kennen elkaar van Facebookpagina " Je Bent Castricummer Als….", een groep die Castricummers verbindt. Een van de beheerders Piet Cornelisse schreef in zijn leven vele verhalen en gedichten. Zijn werk kenmerkt zich door eenvoudige vertelvorm met een diepe onderliggende wijsheid.
Na zijn overlijden in 2015 liet hij ordners vol verhalen en gedichten na. Hoewel gedateerd, is deze nalatenschap anno 2017 nog steeds actueel. Zo schrijft Piet over vluchtelingen en problemen in de zorg. Maar zijn werk bevat ook de nodige worstelingen die je als mens kunt ervaren in het leven.
In hun debuut bij de Kunstfietsroute heeft het gelegenheidscollectief zich laten inspireren door de werken en gedichten van Piet.

Stop 14: Mooij, Burgemeester Mooijstraat 26

Hier is o.a. werk van WAAH! Te zien. WAAH! staat voor Wearable Art Awards Holland, een platform voor designers die werken met mode, kunst en technologie. Nooit slechts het één of het ander, maar juist de combinatie maakt het Wearable Art. Met een eerste spectaculaire awardshow in mei 2016 en in de aanloop naar een nieuwe show in 2018 in de Grote Kerk te Alkmaar, richt het platform zich op het ondersteunen van designers en het promoten van Wearable Art in Nederland. Tijdens de Kunstfietsroute toont WAAH! bij MOOIJ Castricum o.a. werk van Albert Chapel uit leer en hout.
Op zondag is er een speciale performance met modellen.

Stop 20: Jan van Galenlaan 1

Hier kunt u werk zien van Teska Seligman  Zij maakt abstracte olieverfschilderijen die verhalen vertellen, vragen stellen, misschien uitnodigen tot een gesprek? Het leuke van de kunstfietsroute is, dat zo'n gesprek het hele weekend mogelijk is!

Voor meer informatie, alle stops en kunstenaars kunt u kijken op: http://www.kunstfietsroutecastricum.nl/

Tekst: Erika Dekker-de Groot
Foto's: Kunst Fiets Route Castricum

Meer berichten