Logo uitkijkpost.nl
Castricum

Castricums talent in voorronde 'Kunstbende'

  Cultuur

Aanstaande zondag neemt de Kunstbende de Meervaart in Amsterdam over. Voor deze 27e editie zijn ze in deze voorronde op zoek naar het Noord-Hollands jongerentalent op het gebied van kunst en cultuur. Alle talenten zijn tussen de 13 en 18 jaar en blinken uit in dans, dj, expo, fashion, film, muziek, taal of theater.

In de categorie theater is Castricum vertegenwoordigd door 2 acts. Er zijn 3 acts in deze categorie, dus de kans is groot dat één van de twee doorgaat naar de finale. Wie de finale wint zal een weekend gaan optreden op 'Oerol', het grootste theaterfestival van Nederland, dat jaarlijks op Terschelling plaatsvindt.

De eerste deelenemers zijn Ella van Gils (17, Castricum), Mariëlle Kuin (17, Uitgeest)  en Sara Nijhuis (18, Egmond aan de Hoef). Deze dames zitten op het Bonhoeffer College en zijn daar ook betrokken bij Theater Bonhoeffer. Dit jaar hebben Ella en Mariëlle meegeschreven aan het stuk 'Wir sind Berliner'. Ella speelde ook mee en Mariëlle deed de grime. Sara heeft al eerder meegedaan met de voorrondes van Kunstbende en heeft zelfs al een keer Noord-Holland vertegenwoordigd in de finale in de categorie taal. Sara heeft Ella en Mariëlle enthousiast gemaakt om mee te gaan doen.
Ella vindt het erg leuk om op te treden in de Meervaart en nog leuker vindt ze het dat er 2 acts uit Castricum komen. "Dat zegt toch wel iets over ons dorp".

Jeroen van Arkel (16, Castricum) is de tweede act uit Castricum. Hij zit op het Jac.P. Thijsse College en staat eigenlijk van jongs af aan al op het podium, en heeft er altijd van gehouden mensen aan het lachen te maken. Jeroen speelt al 4 jaar mee in de musical van JPTeens.  Hij was bijvoorbeeld de ezel in de musical 'Shrek'.  Hij heeft het vak theater in zijn pakket, en vindt dit natuurlijk fantastisch! "Aan de kunstbende meedoen voelt voor mij als een nieuw avontuur. Ik ga er dan ook zonder verwachtingen in." Jeroen doet mee met een cabaret/stand-up comedy act.

Tekst: Erika Dekker-de Groot
Foto's: Kunstbende Amsterdam

Meer berichten