Afbeelding

Nieuwe expositie en fiets-excursies bij Oud-Castricum

Cultuur Castricum

Op de eerstvolgende open dag van de Werkgroep Oud-Castricum op zondag 4 september is een nieuwe fototentoonstelling te bezichtigen met als onderwerp 'Grenzen'. Hiervoor is gekozen, omdat dit ook het thema is van oktober, de maand van de geschiedenis.

Grenzen markeren, verbinden en verdelen en zijn bedoeld om mensen buiten of binnen te houden, om af te schrikken en veiligheid te bieden.

De tentoonstelling laat niet alleen grenzen in ruimte zien, zoals gemeentegrenzen, maar ook natuurlijke landschapsgrenzen. Ook wordt toegelicht hoe particulieren hun eigen terrein begrensden en hoe men in de negentiende eeuw  op tollen stuitte . Daarnaast wordt aandacht besteed aan 'onzichtbare' grenzen. Denk aan de scheidslijnen in sociale klassen en tijd. Dit uit zich bijvoorbeeld in de huizenbouw: het grote verschil tussen de woningen van het gewone personeel en de heren doktoren van Duin en Bosch.

Naast het bezoeken van de tentoonstelling is er gelegenheid om met een gids langs grenzen in het Oer-IJgebied te fietsen. De excursies starten bij De Duynkant om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. De afstand is circa 10 km, die (inclusief diverse stops) in ongeveer twee uur kan worden afgelegd. Deelname kost € 5,- per persoon. Inschrijving vooraf is gewenst via email:excursie@oudcastricum.com of telefoon: 0251-654748. Daarbij wordt men verzocht  een voorkeurstijd en een tweede keus op te geven.  De minimum leeftijd is 12 jaar en een goede fiets wordt vereist. Ook tijdens de open dag op 2 oktober is het mogelijk om deel te nemen aan deze excursie. De expositie 'Grenzen' is ook op die dag nog te bezichtigen.

De Duynkant aan de Geversweg 1b is op zondag 4 september open van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang voor donateurs is gratis en overige bezoekers betalen € 1,00 entree.

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 10 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00