Afbeelding
Foto: Erika Dekker-de Groot

Strandwandelexcursie

Algemeen Castricum

CASTRICUM = De Noordzee is het grootste en tevens het minst bekende natuurgebied van ons land. Weinig mensen zijn vertrouwd met de wereld die schuilgaat onder het wateroppervlak. Het strand, dat kennen we goed als de plek om te wandelen, uit te waaien en te zonnen in de zomer. Maar wat weten we over de schelpdieren en andere organismen die leven op de grens van zee en land. Waar leven deze schelpdieren van en hoe planten ze zich voort?

Waar komt het zand van onze stranden vandaan en hoe zijn de buitenduinen ontstaan? Zijn ze kalkrijk of kalkarm? Waarom groeien hier geen kwarrige eiken, maar helmgras? Wie zijn hier de pioniers? De IVN gids vertelt je er graag over. Je vindt IVN Midden-Kennemerland bij de IVN-vlag op het strand ter hoogte van strandpaviljoen Deining (tweede paviljoen rechts). 

De wandeling start op zondag 25 september om 10.30 uur. Graag hier aanmelden. Het is een wandeling van zo’n 1,5 uur en niet geschikt voor kleine kinderen, wandelwagens of rolstoelen. De deelname is gratis.

Bron: IVN MIdden-Kennemerland