Afbeelding

Schrijversduo presenteert eerste roman: ‘We touren het hele land door’

Algemeen

CASTRICUM - De Eindhovense actrice Margôt Ros (Toren C) en journalist Jeroen Kleijne hebben in mei bij Nijgh & Van Ditmar hun eerste roman uitgebracht: Zeg maar Agaath. Voor de promotie touren ze het hele land door. Op zondag 21 augustus maken ze een uitgebreide tussenstop in Castricum. Op of bij de marktkraam van Boekhandel Laan geven ze van 12.00u tot 14.00u hun acte de présence.

“Als je met zijn tweeën een boek hebt geschreven, hoe leuk is het dan niet om vervolgens samen op pad te gaan voor de promotie?”, zegt Margôt Ros. “We wisten van het begin af dat we echt iets bijzonders van deze tour wilden maken. Dat verdient het boek ook. Vandaar onze vrolijke outfits én de reuzenversie van het boek die we overal mee naartoe nemen.” Jeroen Kleijne: “In het boek rijden de twee hoofdpersonen door heel Nederland voor een spannende zoektocht. Met deze tour voelt het een beetje alsof we in hun voetsporen treden. We zijn echt overal geweest, van Texel tot Maastricht. En nu dus in Castricum. Het boek is inmiddels al toe aan de vierde druk. 

Bijzondere vriendschap

De roman Zeg maar Agaath beschrijft de bijzonder vriendschap tussen de 78-jarige Agaath en de 18-jarige Karim. Na het overlijden van haar man besluit Agaath haar villa te ontruimen, onder toeziend oog van kaketoe De Generaal. Dankzij een advertentie in de supermarkt krijgt ze hulp van vakkenvuller Karim, die nog geen idee heeft wat hij wil met zijn leven. Samen slaan ze nieuwe wegen in. Hij laat haar kennismaken met hiphop, zij leert hem Arabisch. Dan stuit Karim op een stapel oude liefdesbrieven. Wie is de mysterieuze man die Agaath zo aanbad? En kan Karim haar helpen op zoek te gaan naar haar grote liefde? Agaath en Karim laten zien dat je in het leven altijd opnieuw kunt beginnen.

André van Duin

Drie prominenten hebben Zeg maar Agaath van tevoren gelezen en leverden een mooi citaat voor het omslag. Actrice Ilse Warringa noemt het boek “een verhaal dat onder je huid gaat zitten.” Cabaretier Erik van Muiswinkel vond het “heerlijk om erbij te mogen zijn”. En André van Duin noemt Zeg maar Agaath “een boek waar je blij van wordt”. “Dankzij deze onwaarschijnlijke vriendschap ontdek je dat het geluk in je leven soms uit onverwachte hoek komt.”

Een stuk beter

Margôt Ros en Jeroen Kleijne schreven eerder samen het boek Hersenschorsing (Nijgh & Van Ditmar, 2020), over de ingrijpende gevolgen van Ros’ hersenschudding. Margôt Ros: “Gelukkig gaat het inmiddels een stuk beter met me, en had ik zin om samen met Jeroen een echte feelgoodroman te schrijven.” Jeroen Kleijne: “We zijn ervan overtuigd dat veel mensen in deze tijd behoefte hebben aan verhalen die een glimlach op je gezicht toveren. Veel lezers en boekhandelaren zijn al enthousiast over het boek.”

Zeg maar Agaath (Nijgh & van Ditmar) is sinds mei verkrijgbaar bij de boekhandel.

Tekst: Brigitte Buissink

Foto: Kees-Jan Smit

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 14 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57