Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Werkgevers opgelet: zo krijg je het ziekteverzuim onder controle

Algemeen

Het klinkt best logisch hè. Veel mensen zijn ziek geworden als gevolg van het coronavirus. Dat zie je direct in de cijfers over het ziekteverzuim. Die zijn omhoog gegaan. Uit cijfers van de Arbo Unie blijkt zelfs dat het ziekteverzuim een derde hoger is dan voor corona.

COVID-19 is zeker niet de enige verantwoordelijke van deze stijging. De krapte op de arbeidsmarkt speelt eveneens een rol. Werknemers gaan sneller over hun grens heen, wat kan resulteren in langdurig verzuim. Voor een werkgever is het belangrijk om een zo laag mogelijk ziekteverzuim te hebben. Nu valt niet alles te regelen, maar een hoop wel.

Goede arbo

Het maakt in feite niet uit wat voor fijne werkgever je bent en hoe prettig je met je personeel omgaat. Bij sommige gevallen van ziekteverzuim is het toch echt beter om hulp van buitenaf in te schakelen om een probleem op te lossen. Een werkgever mag zelf een bedrijfsarts of arbeidsdeskundige zoeken. Je kunt dit echter ook uitbesteden aan een extern bureau.

Mocht je dit nog niet goed geregeld hebben, weet dan dat het niet moeilijk is om een geschikte arbodienst in Noord-Holland te vinden. Je hebt keus genoeg, want er zijn meer dan 40 meer dan kwalitatief goede arbodiensten in Noord-Holland. Dat is wel zo prettig, omdat lang niet ieder bedrijf hetzelfde is. Gezien het grote aanbod kan je altijd de voor jouw bedrijf geschikte arbodienst in de arm nemen.

Een breder pakket

Natuurlijk is het goed mogelijk om te kiezen voor alleen een arbodienst. Je kunt dit pakket ook uitbreiden. Zo is er een hoop mogelijk op het gebied van preventie. Dan kan je onder meer denken aan Preventief Medisch Onderzoek (PMO), Human Resource Management (HRM) en PAGO. Dit laatste staat voor Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek.

Een handig hulpmiddel in je zoektocht naar de beste partners op dit vlak is HR Navigator. Daarmee krijg je gegarandeerd onafhankelijk advies. Je wordt gekoppeld aan een van de 250 aanbieders die bij HR Navigator zijn aangesloten. Gezien de grote hoeveelheid aanbieders weet je zeker dat er voor jouw bedrijf geschikte kandidaten tussen zitten.

Arbodienst zelf regelen of toch via een gespecialiseerd bureau?

Dit is voor iedereen verschillend en dit hangt ook af van de betreffende bedrijfsartsen en arbodiensten. Er bestaat geen standaard kwaliteitsverschil tussen een gecertificeerde arbodienst en een zelfstandig opererende bedrijfsarts.

In de regel is het zo dat een gecertificeerde arbodienst geschikter is voor de wat grotere bedrijven. Maar nogmaals: je kunt niet stellen dat dit voor elk groter bedrijf beter is. Daarom is het enige juiste advies voor jouw bedrijf om naar je eigen wensen en die van het personeel te kijken. Zo houd je namelijk het ziekteverzuim onder controle. En dit resulteert weer in een goed bedrijfsresultaat én een bijzonder goede werksfeer. En dat is en blijft het belangrijkste.

Dit is een betaald artikel