Roefeldag 2021 was een groot succes
Roefeldag 2021 was een groot succes Foto: aangeleverd

Roefeldag Limmen 12 oktober 2022 – doet jouw bedrijf mee?

Algemeen Limmen

LIMMEN - Roefeldag? Roefelen is een Belgische uitdrukking voor het snuffelen bij bedrijven. Er bestaat een landelijk Roefelcomité en Conquista heeft het voortouw genomen om dit initiatief vorm te geven in Limmen. Door het educatieve aspect is besloten in 2018 om Roefeldag samen met de scholen te organiseren. Elk jaar groeit de belangstelling, zowel vanuit bedrijven als vanuit de kinderen. 

Tijdens de Roefeldag ontdekken kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Limmen de wereld van volwassenen. Ze mogen achter de schermen kijken van bedrijven, verenigingen en instellingen. Zo leren ze wat het beroep en de werkzaamheden binnen een organisatie inhouden. Wie weet vinden ze zelfs hun droombaan!

Wat te verwachten?
Net als voorgaande jaren zullen er vier a vijf groepjes van ongeveer zes kinderen ontvangen worden per bedrijf. Deze groepjes worden begeleid door een ouder. Voor ieder bedrijfsbezoek wordt 20 a 30 minuten uitgetrokken, dit is exclusief de reistijd. De bezoeken worden zo veel mogelijk in de ochtend gepland. Toch kan het zijn dat dit niet altijd mogelijk is. Indien je niet berekend bent op de volledige dag is er ook de mogelijkheid om minder groepjes te ontvangen.     

De invulling van het bezoek wordt geheel aan het bedrijf overgelaten. Het zou geweldig zijn de kinderen de praktijk te laten beleven door, indien mogelijk, iets te laten maken of doen. Voorbeelden hiervan zijn; met een brandweerslang spuiten, toetjes maken, een tractor besturen of dreadlocks vlechten. De kinderen worden zo ingedeeld dat het voor hun de eerste keer is dat ze bij het bedrijf komen. Dit betekent dat je eventueel hetzelfde kunt doen als vorig jaar.

Roefeldag 12 oktober 2022
De organisatie hoopt dat jouw bedrijf (wederom) open staat voor Roefeldag, dit jaar weer gepland op een woensdag, namelijk woensdag 12 oktober. Roefeldag kan goede PR zijn voor het bedrijf, met aandacht in de lokale bladen en op social media. En mond-tot-mond reclame werkt ook goed. Daarnaast bied je de kinderen een kans om kennis te maken met jouw beroep. De organisatie hoort graag of jouw bedrijf geïnteresseerd is om mee te doen aan Roefeldag in Limmen. Vorig jaar waren er, ondanks de corona maatregelen, 12 bedrijven in Limmen!
Doordat de kinderen aangaven graag naar meer bedrijven te willen gaan, hoopt de organisatie door deze oproep dat nog meer bedrijven zich aanmelden voor Roefeldag 2022!

Je kunt contact opnemen met jongerenwerker Kim, een app naar 0653487286 volstaat. Ook kan er gemaild worden naar k.stolk@welzijncastricum.nl.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57