Afbeelding
Foto: Auticafé Kennemerland

Thema middag Autisme en waardeer het verschil

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Auticafé Kennemerland organiseert op zaterdag 2 juli een thema middag: Autisme en waardeer het verschil. Deze middag is online te volgen via Zoom en op locatie in Dorpshuis De Kern in Castricum aan de Overtoom 15 van 14.00 uur tot 15.30 uur.

Het Zoom account is van van 13.50 uur tot 14.15 uur open en wordt dan besloten groep in ver band met privacy, daarna kun je helaas niet meer deelnemen. Inloop van de locatie is 13.45 uur. Aanmelden kan tot 2 juli 12.00 uur op de website https://www.auticafekennemerland.nl/agenda/

De spreker van middag is: Ronald de Jonge (ervaringsdeskundige). “In de jaren na mijn diagnose heb ik gemerkt dat zelfs hulpverleners van GGZ instanties, Maatschappelijk Werk, Vrijwilligers van hulporganisaties vaak teveel prikkels uitstralen en/of niet duidelijk en voorspelbaar genoeg zijn in hun ondersteuning. Dan is de hulpverlening niet optimaal en dat is jammer. Toen kwam ik het woord Autismevriendelijk tegen. Als je autismevriendelijk wilt zijn, kan dat echt het verschil maken in de ondersteuning Ik heb over een aantal ondersteuning momenten nagedacht hoe je minder prikkels kunt afgeven en waarom duidelijkheid en voorspelbaarheid bij autisme zo belangrijk is. Hier wil ik graag iets over vertellen.”