Afbeelding
Foto: Monique de Jager

Ringsteken Bakkum groot succes

Algemeen Bakkum

BAKKUM - Na 2 jaar afwezigheid was zondag 26 juni de 32e editie van het Ringsteken in Bakkum. In de ochtend reden de oldtimer-trekkers een vernieuwde toertocht door de polder onder begeleiding van Pieter Gijzen, Arnold Res en Michiel Mooij.

In de middag begon het ringsteken. Helaas kwam er een ruiter net voor het begin heel naar ten val en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Na een half uur werd het programma hervat. Met 57 combinaties, waaronder 15 paarden onder het zadel, 15 aangespannen combinaties en 27 oldtimer-trekkers was het een geweldige dag. Ringmeester Hein Poel leidde alle pony’s en paarden in goede banen.

De paarden onder het zadel gingen van start om 13.00 uur en streden daar dapper om de Siem Mooij Prijs. Rosa Scheper kon helaas niet haar titel prolongeren met Hiswa P.J. Dit jaar ging Anouk Bijvoet met Haflinger Willy er met de wisselbeker vandoor. Chloë Smit en Tessa Brands moesten nog een spannende barrage rijden voor de 2e en 3e plaats, maar uiteindelijk won Chloë Smit de barrage en eindigde zij op 2e plaats en Tessa Brands op de 3e plaats.

In de rubriek het aangespannen paard is Bert Hooft 1e geworden met een totaal van 21 punten en nam daarmee de Cees Poel Prijs mee naar huis. Peter Hoffer en Henni Smit veroverden de 2e plaats. Gevolgd door Ellen Spigt en Britney Blom met Cubana en Cees Rianne Duijn. De troostprijs was voor Joey en Fleur met hun shetlander Giel.

Bij de Oldtimer-trekkers wonnen Gerard Veldt en Marije van de Ven de 1e prijs met zijn Mc Cormick D219. Jan Borst en Fiep Twisk wonnen het origineelste geheel met de Mc Cormick en Frank de Winter won de oppoetsprijs. De Troostprijs was voor Wim Apeldoorn uit Heiloo met zijn Mc.Cormick-International Farmall DLD2 .

Ook werd er nog stilgestaan bij het aftreden van 2 bestuurders; Siem Mooij legt na 30 jaar zijn functie neer en Cees Duijn gaat na 10 jaar trouwe inzet stoppen. Beiden worden bedankt voor hun trouwe inzet.

Verder wil de organisatie de 77 sponsors bedanken en in het bijzonder Jan Hes, HUBO Bouwmarkt, Stet Heemskerk en Hotel Fase Fier.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57