Afbeelding
Foto: Hans Peter Olivier

Vlam in de pan, wateroverlast en dieren in de problemen

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Het brandweernieuws van maandag 20 tot en met maandag 27 juni.

Nacontrole keuken
Maandagochtend 20 juni is de brandweer om 11.18 uur met spoed uitgerukt voor een nacontrole bij Breehorn aan de Oude Parklaan (Dijk en Duin). Een pannetje op het vuur had vlam gevat, de beveiliging heeft goed gehandeld en er direct een deksel opgedaan. De brandweerlieden hebben diverse nacontroles uitgevoerd en direct de kamer geventileerd. Nadat de nacontroles waren uitgevoerd en alles in orde was hebben zij de brandmeldinstallatie  gereset.

Assistentie ambulance
Op verzoek van de ambulancedienst heeft de brandweer woensdag 22 juni geholpen om een patiënt vanuit een woning aan de Leeuwerik naar de ambulance te brengen.

Loos alarm
Donderdag 23 juni zijn de brandweerlieden om 20.04 uur uitgerukt voor een brandmelding bij Woonzorgcentrum De Boogaert. De brandweer is ter plaatse gegaan en heeft in het pand de rookmelder gecontroleerd. De oorzaak is onbekend gebleven. Hierna is de omgeving in het pand weer vrijgegeven.  

Wateroverlast
Tijdens de regenval vrijdagochtend 24 juni vroeg tussen vier uur en vijf uur is de brandweer ter plaatse geweest bij de Albert Heijn in winkelcentrum Geesterduin, daar bleek het water via spotjes en plafondplaten naar beneden te komen. Door de hoeveelheid regen is er mogelijk in meer winkels in Geesterduin wateroverlast geweest. In overleg met de contactpersoon van de AH-locatie zou Albert Heijn zelf de wateroverlast gaan verhelpen, hierdoor kon de brandweer door naar de volgende klus bij het politiebureau aan de Eerste Groenelaan. Hier was wateroverlast ontstaan door vermoedelijk een verstopte regenpijp, daardoor liep het water naar binnen. Twee agenten hebben samen met de brandweerploeg met trekkers en een waterstofzuiger het water zo veel mogelijk verwijderd.

Kat in de boom
Zaterdagmiddag 25 juni werd de bemanning van de tankautospuit rond 18.00 uur opgeroepen voor een kat in de boom aan de Castricummerwerf. De tankautospuit was gealarmeerd op verzoek van het personeel van de ladderwagen van Heemskerk omdat deze niet goed bij de boom kon komen. Ter plaatse is er een ladder gezet tegen de boom waar de kat in zat. Door een paar keer aan de boom te schudden kwam de kat er uit. De kat is via de struiken weggerend. Aan de eigenaren is het advies gegeven om te rammelen met een bakje brokjes om de kat hiermee weer naar huis te lokken.

Dier in problemen
Maandagavond 27 juni werden de vrijwilligers van Castricum en Heemskerk om 21.17 uur opgeroepen voor een vogel in de problemen bij het Huis van Hilde. De vogel zat vast in een rand van het dak van het Huis van Hilde en kon niet meer zelfstandig loskomen. Omstanders hebben daarop de brandweer en dierenambulance gewaarschuwd. De brandweer heeft de vogel losgemaakt met behulp van een schroevendraaier. De duif is overgedragen aan de dierenambulance.

Bron en foto: Brandweer Castricum op Facebook