Laura Vegter
Laura Vegter Foto: aangeleverd

Hoe word ik een groene pionier

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Op vrijdag 1 juli is er weer een transitie-café in Castricum. Dit keer is Laura Vegter te gast om te vertellen over haar zoektocht die zij beschrijft in haar boek ‘Naar de Aarde’

Je wilt in harmonie met de natuur leven én jouw steentje bijdragen aan een groenere wereld. Klinkt mooi. Maar hoe doe je dat? Het boek ‘Naar de Aarde. Hoe word ik een groene pionier?’ biedt inspiratie en bemoediging. In ‘Naar de Aarde’ neemt sociologe Laura Vegter de lezer mee op ontdekkingsreis langs negen Nederlandse earth-keepers. Op zoek naar een antwoord op de vraag: hoe volg ik mijn hart op weg naar een bestaan als groene pionier? Laura ging zelf het experiment aan. Ze gaf haar vaste baan op om dichter bij de natuur te leven en om iets te betekenen voor de Aarde.

Laura zocht steun en richting bij inspirerende voorbeelden van eigen bodem.De pioniers voorzagen haar van bemoediging en tips. “Onderzoek waar jouw hart van gaat zingen”, raadt ecofilosoof Li An Phoa. “Je gaat echt niet meteen dood als je ergens uitstapt”, moedigt Bob Radstake van Het Levende Dorp aan. Ontdekkingsreiziger Arita Baaijens verklapt: “Als jij duidelijk bent over wat je wilt, voegt de wereld zich naar joú.” Door de verhalen van de pioniers weeft de auteur haar eigen ontdekkingen en avonturen – van eurekamoment tot dieptepunt.

Het Transitie-café vindt plaats op vrijdag 1 juli in het Supreme College, Koning Willemstraat 1 (de vroegere Maranathakerk). Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis, maar een bijdrage in de kosten van harte welkom (denk aan wat kleingeld).

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 3 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57