Logo uitkijkpost.nl
Foto: Rens Harzing fotografie
Castricum

Open dag 100 jaar brandweer Castricum

CASTRICUM - Zondag 26 juni is het zover dan zal brandweer Castricum het honderdjarig bestaan vieren met een open dag. Deze is vanwege Covid-19 noodgedwongen twee jaar uitgesteld. De open dag zal plaats vinden in de brandweerkazerne aan en in de Burgemeester Boreelstraat, in de Burgemeester Lommenstraat en op de Brink. 

De brandweer zal deze dag diverse demonstraties geven. Er zijn diverse waterspelletjes te doen voor de kinderen. Deze zullen begeleid worden door de jeugdbrandweer van Heemskerk en Heiloo. Er zijn diverse brandweerwagens te zien zoals: de tankautospuit 4x4, het verkenningsvoertuig 4x4, een waterwagen van Egmond, de ladderwagen van brandweer Heemskerk, de hoogwerker van brandweer Alkmaar, een schuimvoertuig en diverse oude brandweervoertuigen. De blusrobot van brandweer Amsterdam zal er zijn en bergingsbedrijf Van den Boogaard. Bouwteam Nederland zal in de kazerne actief zijn met Playmobil. 

Het pronkstuk van brandweer Castricum de oude Otto is na een tweejarige restauratie weer in ere hersteld en zal weer te horen en te zien zijn. Verder zullen nog de volgende instanties aanwezig zijn: ambulancedienst, reddingsbrigade, EHBO, sar, brandwondenstichting en de dierenambulance. Tijdens deze dag zal de brandweer ook proberen om nieuwe mensen te werven om de post op sterkte te houden. 

Dit alles zal op zondag 26 juni van 10.00 tot 16.00 uur plaatsvinden. De vrijwilligers van Brandweer Castricum hopen op jullie komst. De brandweerlieden zelf zullen deze dag afsluiten met een receptie voor alle actieve- en oud-leden die ooit bij het korps gezeten hebben.

Meer berichten