Logo uitkijkpost.nl
<p>Zandloopkever</p>

Zandloopkever

(Foto: Carly Freeman)
Regio

Insecten zoeken in de duinen op Vaderdag

REGIO - Zondag 19 juni wordt er door IVN Midden-Kennemerland in de Heemskerker duinen een excursie georganiseerd waarbij kinderen en volwassenen op zoek kunnen naar insecten. 

Je gaat op zoek naar verschillende insecten die er op en in het zand wonen en je zult iets leren over hun leven, hoe je ze kunt vinden en wat je van ze kunt leren. Heb je al eens van de mierenleeuw, de duinparelmoervlinder of de steltwants gehoord? Je fietst naar een mooi plekje in het duin waar je een stukje gaan wandelen. Er zijn gidsen mee die je zullen begeleiden en onderweg van alles vertellen.

Op zondag 19 juni wordt er om 12.00 uur verzameld naast de kaartjesautomaat bij de fietsenstalling. Duiningang Oudendijk, Oudendijk 12 te Heemskerk. Je hebt stevige schoenen nodig en het is handig om sokken te dragen die over je broekspijpen kunnen. Je gaat een stukje fietsen dus kom op de fiets. De excursie duurt ongeveer anderhalf uur waarna je gezamenlijk terugfietst naar de startplek. 

Kosten: 4 euro per volwassene, 2 euro per kind. Graag gepast betalen. Let op! ben je 18+ vergeet je duinkaart niet (of koop een dagkaart bij de automaat).Wil je zeker zijn van een plekje? Meld je dan aan via: https://www.ivn.nl/afdeling/midden-kennemerland.


Meer berichten