Afbeelding
Foto: aangeleverd

Rondleiding van stichting ‘de Hooge Weide’

Algemeen Bakkum

BAKKUM – Het is inmiddels weer juni en binnenkort stelt de stichting ‘de Hooge Weide’ haar prachtige natuurgebied in Bakkum weer open in de vorm van een excursie, die gratis is en waarvoor u zich niet hoeft aan te melden.

Dit is een echte buitenkans voor amateurfotografen en liefhebbers van pure natuur dichtbij huis. De kleurenpracht van de uitbundige bloemenzee is een waar feest voor het oog. Er zullen weer talloze orchideeën te zien zijn, zoals de wespenorchis, de rietorchis en de keverorchis. Geel zal het zien van de grote ratelaar en wellicht is het weer genieten van het uitkomen van de vele rood-zwarte Sint-Jansvlinders.

Je kunt het allemaal zelf ervaren op zondag 19 juni vanaf 11.00 uur. Het verzamelpunt is het damhek aan het eind van het Karhok. De ingang van het Karhok kun je vinden halverwege de Achterlaan te Bakkum-Noord.

De wandelexcursie duurt circa 1,5 uur. Waterbestendig schoeisel wordt aangeraden. Vanwege beperkte parkeergelegenheid verdient de voorkeur om per fiets of lopend naar het startpunt te komen.