Logo uitkijkpost.nl
Foto:

De Volkswagen Transporter, nog lang niet klaar voor het museum

De Volkswagen Transporter geniet inmiddels een iconische status. Het is de bekendste en één van de oudste bedrijfswagens van autofabrikant Volkswagen. In vele films, boeken en series speelt dit bekende Volkswagen busje de hoofdrol. De Volkswagen Transporter is nog altijd zeer geliefd bij velen. Talloze ondernemers kunnen niet zonder dit vervoermiddel. In dit artikel ontdek je waarom dit zo is.

De Nederlandse roots van de Volkswagen Transporter
De Volkswagen Transporter is één van de eerste auto’s waarin de chauffeur plaatsneemt boven de vooras van het voertuig. Dit idee was afkomstig van de Nederlandse Volkswagen-importeur Ben Pon. Hieruit ontstond het T1-model dat in productie was in de periode tussen 1950 en 1967. Het T1-model is de bekende Transporter bus met in de voorruit een metalen spijltje in het midden en is een model dat ook wel bekend stond als de ‘Spijlbus’ of de ‘Microbus’.

Geschiedenis van de Volkswagen Transporter
Als we de geschiedenis van de Volkswagen Transporter bekijken zien we dat de T1 in 1967 is vervangen door de ‘Panoramabus’. Deze T2 Transporter werd voorzien van grote zijramen en een gewelfde voorruit zonder middenspijl. De T3 die eind jaren 70 op de markt is gekomen kenmerkte zich door de wat meer strakke vormgeving. De ronde (Keverachtige) vorm van de Transporter verdween. De T4 vormt een mijlpaal in de geschiedenis van de Volkswagen Transporter. Het is de eerste generatie waarin de motor zich voorin bevindt. Deze oudere modellen van de Volkswagen Transporter is nog altijd zeer populair bij de echte liefhebbers van dit voertuig. De Volkswagen Transporter wordt dan voor vele doeleinden gebruikt: van vakantie camper tot foodtruck.

International Van of the Year 2016
Gedreven door de uitstekende verkoopcijfers en de niet afnemende populariteit van het model werd de Volkswagen Transporter doorontwikkeld en steeds verder gemoderniseerd. Als ‘beloning’ hiervoor kreeg het model de titel ‘International Van of the Year 2016’. De Volkswagen Transporter laat nog altijd uitstekende verkoopcijfers zien wat een logisch gevolg is van het leveren van betrouwbare kwaliteit. Dit is dan ook de reden dat er veel interesse is om een Volkswagen Transporter tweedehands aan te schaffen. Het is mogelijk om nog een lange tijd zorgeloos gebruik te maken van een Volkswagen Transporter occasion. 

De Volkswagen Transporter voorlopig nog niet in het museum
Sinds 2019 is de Volkswagen Transporter toe aan generatie T6.1. In de uitstraling van het model is nauwelijks meer de legendarische T1 te herkennen en de nieuwste generatie is volledig gemoderniseerd. Waar je in het verleden het kon den met slechts één uitvoering heb je nu volop keuze uit diverse uitvoeringen van de Volkswagen Transporter. je kunt kiezen voor een model dat volledig aansluit op je (moderne) wensen met betrekking tot goederen- en personentransport. Dit is een van de reden dat de bekendste bedrijfswagen ter wereld voorlopig nog niet in het museum staat.

Dit is een betaald artikel

Meer berichten