Afbeelding
Foto: aangeleverd

Drankrijders, inbraak winkelpand en vechtpartij op de Dorpsstraat

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 6 tot en met zondag 12 juni.

CASTRICUM 

Op vrijdagochtend 10 juni omstreeks 2.30 uur werd een 18-jarige bestuurder van een scooter betrapt op het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Een blaastest op straat gaf al een flinke alcoholindicatie aan. De ademanalyse aan het politiebureau wees uit dat deze jongeman 685UG/L blies, hetgeen bijna zeven maal de toegestane hoeveelheid voor een beginnend bestuurder is. Zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt. Als bijzonderheid wordt nog vermeld dat deze bestuurder bleef volhouden dat hij maar één biertje had gedronken.

Vrijdagochtend 10 juni omstreeks 3.10 uur werd er ingebroken in een winkelpand aan de Burgemeester Mooijstraat. Er werd een ruit van de toegangsdeur vernield, waarna er een kassalade werd weggenomen. Een getuige hoorde glasgerinkel en zag een man op een scooter wegrijden in de richting van het NS-station. De man droeg een bivakmuts, een donkere gewatteerde jas en zou mogelijk blank kunnen zijn.

Zondagochtend 12 juni omstreeks 3.00 uur kwam er een melding van de horecabeveiliging dat er gevochten zou worden ter hoogte van een restaurant op de Dorpsstraat. Toen de politie ter plaatse kwam bleken er meerdere slachtoffers met letsel. Volgens getuigen zou er een groep van vijf jongens uit Uitgeest zijn weggerend. Agenten konden twee jongens van deze groep achterhalen en aanhouden: een 17-jarige jongen uit Velsen-Noord en een 15-jarige jongen uit Uitgeest. Beiden zijn aangehouden ter zake openlijke geweldpleging. Eén slachtoffer heeft aangifte gedaan en nader onderzoek volgt.

LIMMEN

Op donderdag 9 juni omstreeks 23.40 uur werd een 31-jarige inwoner van Heiloo bij een controle betrapt op het rijden onder invloed. De man werd op de Provinciale weg gecontroleerd en na een blaastest bleek dat hij vermoedelijk alcohol gedronken had. Ademanalyse aan het politiebureau wees uit dat hij 470 ug/l blies hetgeen het dubbele van de toegestane limiet is. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57