Logo uitkijkpost.nl
Foto: Auticafé Kennemerland
Castricum

Autisme, het brein en de Nederlandse Hersenbank

CASTRICUM - Het Auticafé Kennemerland organiseert op dinsdag 14 juni een thema avond: Autisme, het brein en de Nederlandse Hersenbank. Deze avond is van 20.00 tot 21.30 uur in de OBS Juliana van Stolbergschool te Castricum en ook online te volgen via Zoom.

Het Zoom account is van van 19.50 uur tot 20.15 uur open en wordt dan besloten groep in verband met privacy, dan kun je helaas niet meer deelnemen. Inloop van bij de Juliana van Stolbergschool is 19.45 uur. Aanmelden kan tot 14 juni 17.00 uur op de website https://www.auticafekennemerland.nl/agenda/

De sprekers van vanavond zijn:
Mignon de Goeij (bureaumanager bij de Nederlandse Hersenbank) en
Anke Dijkstra (onderzoeker bij Amsterdam UMC).

Het menselijke brein is één van de grootste wetenschappelijke puzzels. De Nederlandse Hersenbank (NHB) heeft als doel om bij te dragen aan het beter begrijpen van het brein en van de verschillende diagnoses die mensen kunnen hebben met betrekking tot het brein. Bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer of Parkinson, maar ook depressie of autisme. Dit doet de NHB door donoren te registreren die hun hersenen na hun overlijden willen doneren aan de wetenschap. Wanneer een donor overlijdt, voert de NHB een obductie uit waarbij de hersenen worden uitgenomen. Daarna gaat de donor weer terug naar zijn of haar nabestaanden, en bewaart de NHB de hersenen. De hersenen worden vervolgens uitgegeven aan wetenschappers die hier onderzoek mee doen.

Meer berichten