Afbeelding
Foto: aangeleverd

Stichting ’t Dierenduintje zoekt vrijwillige vervangende beheerders

Algemeen Castricum

CASTRICUM - In de gemeente Castricum is een mooie kinderboerderij neergezet door de beheerders Fred en Willa Bakker. Zij hebben jaren geleden samen met vrijwilligers een stuk braakliggende grond omgetoverd tot een paradijsje voor de huidige bewoners; varkens, geiten, schapen, ganzen, kippen, eenden, poezen en konijnen. De visie ‘heb eerbied voor alles wat leeft, groeit en bloeit’ is in alles terug te vinden. Alle dieren genieten van een mooie oude dag, met een dierwaardig afscheid in eigen stal. Daarnaast is er een mooie bloementuin, vlindertuin, boomgaard en paddenpoel. Het dierenduintje wordt gerund door de beheerders en vrijwilligers en krijgt geen subsidie, het draait geheel op giften en donateurs.

Na al die jaren elke dag hard werken om de dieren een goed bestaan te geven is het voor Fred en Willa tijd om het rustiger aan te doen, ze willen de vrijheid hebben om niet meer elke dag op de kinderboerderij aanwezig te moeten zijn.

Fred en Willa:  “We zoeken mensen met een passie voor dieren, die onze visie willen doorzetten. Het bieden van een goed tehuis voor onze dieren is van belang! Het zou jammer zijn als we na zoveel jaar de deuren moeten sluiten, omdat we het zelf niet meer kunnen volhouden, dus we hopen echt dat er iemand is die dezelfde passie als ons heeft. We dragen de verantwoordelijkheid tot het alleen draaien pas over als men goed ingewerkt is. Te denken is aan een serieus persoon die in de toekomst zelf beheerder wilt worden, een zorginstelling die een zorgboerderij wilt opzetten, een pensionaris ofzo.”

Ze vervolgen: “We zijn op korte termijn dus op zoek naar een of meerdere vrijwilligers in de functie van vervangend beheerder die tijdens vakantie en/of vaste vrije dagen van de beheerders de taken kan overnemen. We zoeken iemand met affiniteit voor natuur en dieren, die sociaal is en vrijwilligers kan aansturen en begeleiden in hun taken. Taken die bij deze functie horen zijn: samen met de vrijwilligers schoonmaken van het terrein voor de bezoekers komen, klaar maken van voer voor de dieren, dieren voeren, bezoekers ontvangen, tuin onderhouden en de boerderij afsluiten.De boerderij is geopend voor bezoekers van 11.00 tot 15.00 uur. Je begint om 9.30 uur met schoonmaken en voeren en om 15.00 uur sluit je af.”

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de beheerder Fred Bakker op 06-20745693 of stuur een bericht via de website www.dierenduintje.nl