Afbeelding
Foto: Hans Peter Olivier

Dakbrand, meting koolmonoxide en kauw vast

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Het brandweernieuws van maandag 30 mei tot en met zondag 5 juni.

Dakbrand
Woensdagochtend 1 juni zijn de brandweer van Castricum en de ladderwagen van brandweer Heemskerk om 09.07 uur met spoed uitgerukt naar een woning aan de Henri Dunantsingel voor een dakbrand. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de brand geblust met één straal hogedruk. Met behulp van de ladderwagen hebben de brandweerlieden diverse zonnepanelen verwijderd en wat dakpannen, dit om zeker te weten dat de brand volledig uit was. De bewoners roken een brandlucht en zagen daadwerkelijk wat rook onder de dakpannen/zonnepanelen vandaan komen, daarop is de brandweer met spoed gealarmeerd. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen voor de afhandeling van de schade en de rooklucht in de woning. Team Brand Onderzoek (TBO) kwam ook ter plaatse om te onderzoeken waardoor de brand is ontstaan.

Meting koolmonoxide
Donderdagavond 2 juni zijn de brandweerlieden om 19.55 uur met spoed uitgerukt naar een bovenwoning  aan de Pernéstraat. Dit omdat de bewoners steeds een rare tik hoorden bij de cv-ketel en beiden misselijk werden en hoofdpijn kregen. Daarom hadden ze de brandweer gebeld en die hebben diverse metingen gedaan, maar konden geen rare waardes meten. Het advies was om voldoende te ventileren en de volgende dag zou de loodgieter de cv-ketel na komen kijken. Tot die tijd zou de cv-ketel niet gebruikt worden.

Kauw vast in koof van oude schoorsteen
Zondagavond 5 juni is de brandweer om 20.05 uur uitgerukt voor een dier in de problemen bij een woning aan de Chopinstaat. Er bleek een kauw vast te zitten in een koof waar voorheen de schoorsteen gestaan heeft. Maar de kauw kon er zelf niet meer uitkomen. De brandweer heeft de koof netjes los gehaald in overleg met de bewoners, waarna de vogel de ruimte kon verlaten en zo weer vrolijk naar buiten kon.

Bron: Brandweer Castricum op Facebook

V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 6 uur geleden
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 9 uur geleden
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20