Afbeelding
Foto: aangeleverd

Opening strandseizoen Castricumse Reddingsbrigade

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Zondag 15 mei wordt de strandpost van de Castricumse Reddingsbrigade (tussen strandpaviljoen Zeezicht en Club Zand) geopend en vanaf 14.00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Het strand gaat het aankomende strandseizoen voor iedereen gelukkig weer zonder restricties toegankelijk zijn. Na twee bijzondere coronajaren, met hierin diverse restricties, kijkt de Castricumse Reddingsbrigade uit naar het nieuwe strandseizoen. 

Ook de strandinformatiebrochure van de Castricumse Reddingsbrigade zal huis-aan-huis verspreid worden in Castricum. Stichting Steun de Reddingsbrigade (SDRB) verzorgt deze brochure om alle Castricummers van praktische informatie te voorzien voor een veilig strandbezoek. Zo tref je in de brochure onder andere informatie over de getijden, de wind, en aanwijzingen hoe je uit een mui ontsnapt. Hiernaast ook informatie als je met kinderen naar het strand gaat en de 10 gouden regels voor een veilig strandbezoek. 

Castricum heeft een van de veiligste stranden van de Noordzeekust. Daar is de Castricumse Reddingsbrigade trots op! Vooral omdat er alleen met vrijwilligers wordt gewerkt. De Castricumse Reddingsbrigade behoort tot de grootsten van Nederland als het gaat om het aantal leden. Samen met de politie, brandweer en de ambulancedienst staan ze altijd voor je klaar, ook buiten het strandseizoen. Ben jij op zoek naar een gezellige (sport)club, waarbij je ook nog iets doet voor de maatschappij? Dan is de reddingsbrigade misschien iets voor jou! Ga aanstaande zondag gerust met een lifeguard in gesprek om je hierover te laten informeren.

De reddingsbrigade drijft op vrijwilligers. De postbezetting, bootbemanning, mensen op het strand, fondsenwerving, opleidingen en preventieve voorlichting: allemaal vrijwilligerswerk. De SDRB is de onafhankelijk fondsenwerver ter ondersteuning van al dit werk. Bovendien erkend als ANBI-instelling, de geruststellende zekerheid dat 100% van jouw gift direct aan het goede doel ten goede komt en dat hierop ook actief (door de fiscus) wordt gecontroleerd. Naast de volledige vrijwillige (bestuurs-)taken kent de SDRB bovendien een Raad van Toezicht die actief controle uitoefent op de dagelijkse gang van zaken. Het rendement van al deze inspanningen komt ten goede aan de doelstellingen: kortweg het actief ondersteunen van het werk van de reddingsbrigade. Stichting Steun de Reddingsbrigade is een goed doel dat voor de uitvoering van haar doelstelling afhankelijk is van donateurs. Dit betekent dat iedere hulp van harte welkom is. Of het qua financiële steun nu gaat om een eenmalige of een periodieke gift, een notariële schenking of een nalatenschap; de stichting is er enorm blij mee!

Dankzij donaties van de afgelopen jaren zijn er nieuwe reddingsmaterialen aangeschaft, waaronder surfshirts, rescue tubes, rescue boards en twee strandfietsen. Tevens wordt er voor informatievoorziening en lesmateriaal gezorgd over de gevaren op het strand en in de zee.

Je doneert aan een goed doel! SDRB is een ANBI-instelling (algemeen nut beogende instelling). Dit kan aantrekkelijk zijn voor donateurs omdat giften een belastingvoordeel kunnen opleveren. Heb je vragen of wil je meer informatie, neem gerust contact op via info@sdrb.nl, of kijk op www.sdrb.nl. Doneren kan via www.doneren.sdrb.nl of via rekeningnummer NL90 RABO 0104 2527 74.

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 3 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 23 uur geleden
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00