Met brullende motoren banen de brute machines zich een weg door de klei.
Met brullende motoren banen de brute machines zich een weg door de klei. Foto: aangeleverd

Bakkums team hoopt op podiumplek bij strijd der titanen

Sport Regio

REGIO - Zaterdag 14 mei vindt de vijfde editie van Power Valley plaats op de Festivalweg 1 te Oudkarspel (nabij het Geestmerambacht). Het terrein gaat om 13.00 uur open en vanaf 14.30 uur zal het eerste team de motoren starten voor een spectaculaire dag vol truck- en tractorpulling races in verschillende categorieën. Dit jaar zijn er overigens twee nieuwe categorieën bij: de Superstock klasse en de Supersport 4,5 ton. Uiteraard wordt het spektakel weer afgesloten met de befaamde Pulling Party met de 8-PM De Coverband en DJ Tonny. 

De organiserende teams zijn de Next Sensation uit Heerhugowaard, Team Snoopy uit Waarland, MPM Seaside Affaire uit Bakkum en Argos Oil Whispering Giant uit Egmond. De laatste twee teams komen uit in de Modified- en Unlimited klasse van de Grand National sectie van de NTTO en vieren beiden hun 45-jarig jubileum.

Wordt het Full pull of slaan de vlammen eruit?
De voorbereidingen voor het spektakel verlopen niet vlekkeloos. Het team van Argos Oil Whispering Giant belandde vorige week op de A9 in de vangrail met de motorhome die nu in de loods op pootjes staat. Werk aan de winkel dus! Rijder Bas Liefting: “Ik zat bovenin de bus op vier meter hoog toen ik hem na de klap voelde kantelen. Ik dacht dat ik dood ging.” Het liep gelukkig goed af, de teamleden hadden een engeltje op hun schouder. Rick Kramer van MPM Seaside Affaire verklapt dat zij hun tractor niet hebben kunnen testen, voor hen is Power Valley de seizoenstart en er kan dus van alles misgaan. “We hopen natuurlijk op een podiumplek op deze thuiswedstrijd, alles is goed zolang we maar boven Argos Oil Whispering Giant eindigen”, knipoogt hij. De race op het Geestmerambacht voelt als een derby voor de twee teams die uitkomen in de Grand National. De staredown lijkt te zijn begonnen.

Kaarten
Kaarten voor zowel de Truck- en Tractorpulling races als voor de Power Valley Pullingparty zijn te bestellen via www.powervalley.nl

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 8 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57