het schilderij Jippiee! van Alice Castelein
het schilderij Jippiee! van Alice Castelein Foto: aangeleverd

Etalageroute KunstFietsRoute

Cultuur Castricum

CASTRICUM - Vanaf dinsdag 3 mei zijn er in meer dan 20 etalages in ons dorp diverse kunstuitingen te bewonderen. Ze zijn bedoeld om de inwoners van Castricum, Bakkum en omstreken alvast in de stemming te brengen voor de 25e editie van de KunstFietsRoute die plaats zal vinden op 4 en 5 juni. 

De spits wordt afgebeten met het schilderij Jippiee! van Alice Castelein te zien bij Pilkens Fietsen. De deelnemende winkeliers zijn te vinden in de Torenstraat, het Bakkerspleintje, de Dorpsstraat en de Burgemeester Mooijstraat. De straten zijn makkelijk te vinden, maar wil je de exacte adressen weten dan kun je ze op de website https://www.kunstfietsroutecastricum.nl/etalage-route vinden.

Wat is het verhaal achter het schilderij van Alice Castelein?
“Ergens begin deze eeuw begon ik een creatieve hobby: beeldhouwen uit mergelblokken. Met deze groep beeldhouwers en ook schilders zijn we een week neergestreken bij een zeer gastvrij Nederlands echtpaar op een prachtige locatie in Frankrijk. Altijd in voor iets nieuws ontdekken vroeg en kreeg ik een kwast, en deze heeft mij niet meer losgelaten. Van een 3D-beeld dat al in de steen zit naar een 2D verBEELDing van de 3D wereld op een doek. Ik word vooral geïnspireerd door beelden met een verhaal. Ik schilder graag vrij realistisch, maar wel op een schilderachtige manier, steeds op zoek naar de sfeer en de beleving. Mijn uitdaging ligt met name in het zo LEVENdig mogelijk weergeven van dat verhaal. Juist die ontdekkingstocht geeft mij zo veel plezier.”

Bij het schilderij van de fietsers: “In een periode van veel overlast van regen zag ik een fotootje in de krant van meisjes die er de lol wel van inzagen. Het roept herinneringen op die je buik doet glimlachen. Word je toch gewoon blij van.”

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 3 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01