Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Castricum

Kleinkoor Castricum opent met Benefietconcert voor Oekraïne

CASTRICUM - Op zondag 8 mei is er een benefietconcert voor Oekraïne in de Protestantse Kerk van Limmen en het start om 15.00 uur, zaal een half uur eerder open. Kleinkoor Castricum heeft dit CALEIDOSCOOP genoemd vanwege de diversiteit in de liederen. Toen de oorlog in Oekraïne uitbrak heeft de concertcommissie de liederen grondig bekeken en in drie thema’s verdeeld: Oorlog, Vrede, Hoop. De vrijwillige bijdragen van de bezoekers van dit gratis concert gaan naar giro 555. 

Het is tevens het eerste concert na de coronajaren 2020-2021: zwaar weer voor koren, feitelijk voor alle Musen. Desondanks is het koor er in die periode in geslaagd een nieuwe dirigent te kiezen en meer dan tien nieuwe leden te verwerven. Zo waar een prestatie. In juni 2021 zagen koor en de nieuwe dirigent elkaar weer op een speciaal Tuinfeest. Heel voorzichtig doorbrak het koor de coronastilte. Een hond sloeg aan, een buurman applaudisseerde. 

Nadat er een interview in kranten geplaatst was van de nieuwe dirigent Moritz Kellner gekoppeld aan een kennismakingszangmiddag in oktober kreeg het koor meerdere nieuwe leden. In alle stemgroepen maar vooral tenoren is nog plaats.

Mocht je dit benefietconcert willen bijwonen reserveer dan snel op meiconcert@kleinkoorcastricum.nl of raadpleeg de website: https://kleinkoorcastricum.nl .

Meer berichten