Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Castricum

Groenbeurs met Kunst in de Tuin van Kapitein Rommel

CASTRICUM - Op zaterdag 7 en zondag 8 mei bruist het weer in de Tuin van Kapitein Rommel. In samenwerking met Groei&Bloei Midden Kennemerland (op 7 mei) houdt de Tuin de traditionele Groenbeurs. Dit valt samen met Kunst in de Tuin. De openingstijden zijn op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. 

Groenbeurs
Je bent welkom op de Groenbeurs voor het ruilen en kopen van planten. Kom met je planten, stekken, bollen, knollen en zaden, voor binnen en buiten. Het liefst voorzien met de plantennaam en bloeitijd. Zo kun je op een leuke wijze aan andere planten en zaden komen en de stekjes voor je tuin bij elkaar zoeken. Hiermee maak je een ander weer blij met je teveel aan planten en kun je selecteren wat je leuk vindt ter aanvulling van je tuin, balkon of huiskamer. Ook ‘groenboeken’ en gebruikt, goed gereedschap kun je meebrengen. Ook als je een tuin of terras hebt met veel stenen en grind, kom dan gerust kijken. Potplanten voor op het terras worden ook aangeboden. Er zijn weer volop kruidenplanten en eenjarigen te koop. Wees er snel bij want op = op.

Kunst in de Tuin
Een bezoek aan de Tuin is een leuke en toegankelijke manier om met kunst en de makers in contact te komen. Laat je verrassen door de volgende activiteiten.

  • Er is een voorproefje te zien van het Digitale Bomen Monument van Nicole Spit.
    Bomen uit de omgeving van Castricum worden door haar gedigitaliseerd en in een virtuele droomwereld geplaatst. Voor dit project gaat ze van bomen een digitaal gerenderde fotoprint maken, een korte digitale film waarin de boom de hoofdrol heeft in zijn virtuele droomwereld. En een 3d geprint model van de stam van de boom met daarin opgeborgen de zaden van de boom, als genetische databank. In de ontmoetingsruimte van de Tuin zijn van dit project fragmenten te zien van de digitale film en een fotoprint van enkele Castricumse bomen. De voortgang van dit kunstproject is te volgen op www.digitaalbomenmonument.nl
  • Er zijn enkele kramen met verschillende kunst.
  • Kunst met wilgentenen van leerlingen van het Clusius College. Hanging baskets zijn met behulp van wilgentenen op originele wijze in vlechtwerk gevangen en gevuld met Madelief, Campanula, Viooltjes en Geranium.
  • Schilderkunst. Er is een expositie van Kees Kalkman waaronder drie schilderijen die hij in de Tuin heeft gemaakt. Op deze dagen is Kees aan het werk achter zijn schildersezel.

Je bent van harte welkom op dit veelzijdige evenement. Daarna kun je nog even bijpraten op het terras met een kopje koffie of thee en kun je kennis maken met de Tuin van Kapitein Rommel en haar andere activiteiten. 

Meer berichten