Symbolische overdracht van de koffie door Lex Evers (secretaris van de Lionsclub Alkmaar Phoenix (links) aan Henk Opdam (penningmeester van de Voedselbank Alkmaar).
Symbolische overdracht van de koffie door Lex Evers (secretaris van de Lionsclub Alkmaar Phoenix (links) aan Henk Opdam (penningmeester van de Voedselbank Alkmaar). Foto: Kees Scharringa

Bijna 3.000 pakken koffie voor de Voedselbank!

Algemeen Regio

REGIO - Afgelopen maand december zamelde de Lionsclub Alkmaar Phoenix voor de achtste maal Douwe Egberts waardepunten in voor de Voedselbank. Ook deze keer weer met een prachtig resultaat! De 28 inzamelpunten in onder andere Heiloo, Limmen, Akersloot en de Egmonden leverde 1,4 miljoen waardepunten op. Dit aantal waardepunten werd door Douwe Egberts onlangs verzilverd tegen bijna 3.000 pakken Aroma Rood koffie (250 gram) voor de Voedselbank Alkmaar. 

Mede namens de Voedselbank wil de Lionsclub alle medewerkende organisaties en bedrijven en vooral ook alle mensen die waardepunten hebben ingebracht , hartelijk danken. In het verzorgingsgebied van de Uitkijkpost was Uw Slager in winkelcentrum ’t Loo in Heiloo net als vorig jaar het beste inzamelpunt. Hier werden ruim 77.000 waardepunten ingezameld, goed voor 158 pakken koffie. De Vomar Voordeelmarkt in Heiloo, de DeKaMarkt in Egmond-Binnen en Drogisterij de Aker in Limmen waren ook elk goed voor meer dan 100 pakken koffie.

Sinds 2014 zijn in de regio Alkmaar ruim 10,6 miljoen waardepunten ingezameld, goed voor meer dan 20.000 pakken koffie voor de Voedselbank Alkmaar. Mede vanwege de economische malaise door het coronavirus moeten steeds meer gezinnen een beroep doen op de Voedselbank. De Voedselbank Alkmaar ondersteunt deze mensen met een wekelijks voedselpakket, maar daar zit maar af en toe een pak koffie bij. Dankzij de jaarlijkse inzamelingsactie van de Lionsclub zit koffie de komende tijd in de pakketten en dat wordt enorm gewaardeerd. De Douwe Egberts Waardepuntenactie wordt aan het eind van het jaar herhaald, dus gooi uw waardepunten niet weg. Geef ze een tweede leven door ze aan de Voedselbank te geven.

Lionsclub Alkmaar Phoenix houdt zich jaarrond ook bezig met het inzamelen van oud en vreemd geld voor de Stichting Fight for Sight. Deze stichting verzorgt oogoperaties in derdewereldlanden. Veel mensen hebben nog ergens oude of vreemde munten en bankbiljetten in een la liggen. U kunt ze kwijt in de inzamelzuil bij Albert Heijn in winkelcentrum ’t Loo in Heiloo. De afgelopen twee jaar bracht dit ongeveer € 8.000 op.