Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Akersloot

Voorbereidingen in bibliotheek Akersloot vanwege verbouwing

AKERSLOOT - De bibliotheek in Akersloot levert vloeroppervlakte in ten gunste van de Historische Vereniging Oud Akersloot (HVOA). De bibliotheek en HVOA hebben hiervoor op 1 maart een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

De herindeling van de ruimte biedt nieuwe mogelijkheden voor gezamenlijke activiteiten en samenwerking. De meerwaarde voor de bibliotheek zit in een uitbreiding van activiteiten, waardoor de bibliotheek nog meer een ontmoetingsplek kan zijn. De bibliotheek en HVOA werken al samen. Het idee is om dit uit te breiden met filmochtenden, vlogs van jonge Akersloters, tafelgesprekken en stamboomonderzoek.

De verbouwing laat nog even op zich wachten maar in de bibliotheek zijn al wel voorbereidende werkzaamheden zichtbaar. De Akersloter klanten zien dat als ze naar de bibliotheek komen. Een deel van de boeken is verplaatst naar andere kasten en sommige kasten staan leeg. De huidige collectie past straks niet meer binnen de nieuwe ruimte, waardoor het onderdeel informatieve boeken voor volwassenen moet verdwijnen. Dit collectieonderdeel wordt herplaatst in andere vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard of afgeschreven. 

De bibliotheek in Akersloot gaat werken met kleine themacollecties zodat er toch regelmatig informatieve boeken rond een bepaald onderwerp te vinden zijn.

Vanaf dinsdag 19 april organiseert de bibliotheek een speciale boekverkoop van de afgeschreven materialen uit de collectie. Een deel komt ten goede aan de inwoners van Akersloot en de klanten van de bibliotheek.

Meer berichten