Logo uitkijkpost.nl
Uitgebreide collectie met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog te zien in het Akerslootse Oorlogsmuseum.
Uitgebreide collectie met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog te zien in het Akerslootse Oorlogsmuseum. (Foto: Anita Webbe)
Akersloot

Oorlogsmuseum 1940-1945 in Akersloot

AKERSLOOT - Sinds februari is Akersloot een nieuw museum rijker. Het Oorlogsmuseum 1940-1945 is opgericht door twee verzamelaars die al jaren spullen uit de Tweede Wereldoorlog verzamelen. 

“Het is belangrijk de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog door te geven aan toekomstige generaties”, vertelt verzamelaar Dave de Lie. “Van 1939 tot 1945 zijn miljoenen mensen om het leven gekomen. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. Veel van die verhalen, die meestal aan voorwerpen verbonden zijn, worden door ons op deze manier in het museum doorverteld. Het is belangrijk dit door te geven nu er steeds minder mensen zijn die dit uit eigen ervaring kunnen vertellen”.

Het museum heeft zeer veel unieke stukken in de collectie, van de mobilisatie tot de Duitse capitulatie.. Aan de hand van deze bijzondere collectie geven de verzamelaars Jelle Visser en Dave de Lie graag toelichting over onder andere de mobilisatie, de bezetting, het regionaal verzet, de NSB, de slag om Arnhem, de Jodenvervolging en de bevrijding. Beslist de moeite waard om er eens een kijkje te gaan nemen!

Oorlogsmuseum 1940-1945 is gevestigd aan Julianaweg 43 te Akersloot is in geopend op zaterdag 16 april, zondag 15 mei en zondag 28 mei (nationale Bunker dag) van 10.00-16.00. Kom ook eens kijken bij museum vliegveld Bergen 1940-1945. Dit museum is ook geopend op 4 en 5 mei aanstaande. Meer informatie lees je via www.oorlogsmuseum1940-1945.nl en  www.museumvliegveldbergen.nl

Heb je toevallig nog spullen met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog? Gooi het niet weg maar neem even contact op via de mail:  oorlogsmuseum19401945@gmail.com....
Bekijk voor een impressie ook de reportage van OSU/rtv:


Meer berichten