Afbeelding
Foto: Website Dierenambulance Noord Kennemerland

Andere dierenambulance-regio voor Castricum

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Medio vorig jaar besloot een aantal gemeenten in Noord Holland Noord, waaronder Castricum, gezamenlijk een Europese aanbesteding uit te schrijven voor dierenopvang en diervervoer. Als gevolg van deze gezamenlijke gemeentelijke aanbesteding rijdt Dierenambulance Kennemerland (DAK) sinds vrijdag 1 april niet meer voor de gemeente Castricum, dus ook niet in Akersloot, Limmen en De Woude. Alle meldingen vanuit deze plaatsen dienen te worden gedaan bij Dierenambulance Noord Kennemerland (DANK) te Alkmaar tel: 088 811 3750 die met Castricum een groot deel van Noord Holland Noord gegund is. 

Resultaat van de aanbesteding is dat per 1 januari jl. de Dierenambulance Noord-Kennemerland te Alkmaar, onderdeel van de Dierenbescherming, de dienstverlening in de gemeente Castricum, met Akersloot, Limmen en De Woude overnam van de Dierenambulance Kennemerland te Heemskerk. Tot 1 april heeft de DAK nog  gereden in de Gemeente Castricum om de DANK in de gelegenheid te stellen goed van start te kunnen gaan. Het werkgebied van de DANK is enorm uitgebreid tot het grootste deel van Noordelijk Noord-Holland gezien vanaf Castricum. 

Particulieren woonachtig in de gemeente Castricum e.o. kunnen de DAK nog steeds bellen voor eigen dieren. Ook zullen zij in noodgevallen rijden op verzoek van DANK, dierenartsen, politie en brandweer. De jaarlijkse collecte in de Gemeente Castricum zal dit jaar nog wel doorgaan. 

Bron: Dierenambulance Kennemerland op Facebook.