Afbeelding

Subsidie energiebesparing bestaande woningen

Algemeen Castricum

CASTRICUM - De gemeente Castricum biedt huiseigenaren de mogelijkheid gebruik te maken van de subsidieregeling energiebesparing bestaande woningen. De regeling voorziet in subsidie voor het toepassen van energiebesparende maatregelen, zoals onder andere isolatie, HR++ glas, thuisaccu, laagtemperatuurverwarming en douchewarmteterugwinning.

De energietransitie waar Nederland voor staat is urgent en wordt breed gevoeld. Wethouder Falgun Binnendijk legt uit: “We gaan ons elektriciteits- en warmteverbruik in toenemende mate verminderen door energiebesparing en isolatie en de resterende energievraag te halen uit hernieuwbare bronnen. Dit is nodig om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Dit geldt niet alleen voor het elektriciteitsverbruik door de inwoners maar ook voor het verwarmen van woningen. Om dit te realiseren is eerder een ambitieus raadsbreed programma vastgesteld waarin het creëren van mogelijkheden voor iedere inwoner om energieneutraal te worden en het stimuleren van verduurzaming van woningen als speerpunten worden benoemd.

Hoge energieprijzen
Naast de energietransitie zetten de huidige hoge energieprijzen veel woningeigenaren naar verwachting extra in beweging om hun woning te verduurzamen. Deze versnelling kan worden ondersteund door het aanbieden van een subsidieregeling. Wethouder Falgun Binnendijk: “Met deze subsidieregeling van de gemeente Castricum wordt de hogere energierekening en de investering van woningeigenaren enigszins gecompenseerd.”

Subsidieregeling
De regeling voorziet in subsidie voor het toepassen van energiebesparende maatregelen, zoals onder andere isolatie, HR++ glas, thuisaccu, laagtemperatuurverwarming en douchewarmteterugwinning. Per adres mag jaarlijks eenmalig gebruik worden gemaakt van deze regeling. Via deze gemeentelijke subsidieregeling kan al vanaf één energiebesparende maatregel subsidie worden aangevraagd. In tegenstelling tot de landelijke ISDE subsidieregeling waar twee isolatiemaatregelen moeten worden gecombineerd om in aanmerking te komen. Tevens kan de gemeentelijke subsidieregeling worden gecombineerd met de landelijke ISDE subsidieregeling. “Daardoor wordt het voor woningeigenaren nog laagdrempeliger en aantrekkelijker gemaakt om te investeren in energiebesparende maatregelen”, is de overtuiging van Binnendijk. Deze subsidie loopt tot 1 januari 2023 of wordt afgesloten zodra het subsidieplafond van € 150.000,- is bereikt.

Huurders
Voor huurders is er een andere subsidieregeling beschikbaar: de RREW. Met deze gemeentelijke subsidieregeling gefinancierd vanuit rijksmiddelen kunnen huurders gratis voor maximaal € 80,- energiebesparende maatregelen aanschaffen.

Andere subsidies
Wil je weten of je in aanmerking komt voor andere subsidies voor energiebesparing? Kijk op het energieloket van de gemeente Castricum (www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck). Hier kun je een subsidiecheck doen en zien welke regelingen beschikbaar zijn. Lokaal, provinciaal of landelijk.

Gratis en onafhankelijk advies
Heb je vragen over de subsidieregeling of over het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van jouw woning? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur van het energieloket van de gemeente Castricum (Duurzaam Bouwloket).
E-mail: info@duurzaambouwloket.nl
Website: www.duurzaambouwloket.nl/castricum

De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 22 minuten geleden
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 22 uur geleden
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00
Politie ter plaatse bij winkelcentrum Geesterduin.
Werknemer bakkerij krijgt ongeluk met snijmachine' 8 apr, 10:30
De politie in winkelcentrum Geesterduin.
Werknemer bakkerij krijgt ongeluk met snijmachine 8 apr, 09:43