Afbeelding
Foto: Monique de Jager

Het politienieuws met o.a. diefstal, inbraak en waarschuwing voor verkoper

Politie Castricum

CASTRICUM - Het politienieuws van maandag 14 tot en met zondag 20 maart.

Castricum

Winkeldiefstal
Donderdagmiddag 17 maart was er een melding van een supermarkt in winkelcentrum Geesterduin dat men daar twee minderjarige dames had aangehouden in verband met winkeldiefstal. De beide dames hadden voor een bedrag van rond de 17 euro goederen meegenomen zonder deze te betalen. Beide dames werden meegenomen naar het bureau. Na een hartig woordje van beide ouders in het bijzijn van de politie mochten de dames naar huis. Aangezien het de eerste keer was voor beide dames zijn ze er, in dit geval, afkomen met een reprimande. Daarnaast hebben beide dames een winkelverbod gekregen van een jaar.

Inbraak
Vrijdagavond 18 maart is er ingebroken bij een woning aan de Alkmaarderstraatweg. Binnenkomst vermoedelijk door een klapraampje aan de achterzijde van de woning open te breken.

Automobilist staande gehouden
Vrijdagavond werd de bestuurder van een personenauto staande gehouden omdat het voertuig met slechte verlichting reed. Bleek dat bestuurder ook niet in bezit was van een geldig rijbewijs. De man heeft hiervoor verbaal gekregen

Limmen

Diefstal uit auto’s
Op diverse locaties in Limmen hebben er, tijdens de nachtelijke uren, tussen zondag 13 en dinsdag 15 maart diverse diefstallen uit auto’s plaatsgevonden. Dit betroffen diefstallen uit BMW’s. Er werden uit de diverse auto’s o.a. stuurwiel, navigatiesysteem, dashboard, alarmsysteem, toerentellers, start/stopknop en kleingeld weggenomen. Bij een van de BMW’s werd onder de deurklink een klein gaatje gevonden. Mogelijk dat men op deze wijze binnengekomen is in de auto’s.

Akersloot

Eenzijdig ongeval A9
Op zondagavond 20 maart heeft zich omstreeks 22.33 uur op de A9 richting Haarlem een eenzijdig ongeval voorgedaan. Volgens een getuige reed het voertuig eerst langzaam en slingerend over de weg. Op een gegeven moment botste het voertuig met een snelheid van ongeveer 100 km/u tegen de vangrail en sloeg toen minimaal 2x over de kop. De 39-jarige bestuurster uit Alkmaar zat niet klem in de auto maar kon er ook niet uit. Zij is via de kofferbak uit het voertuig gepraat.

In de berm bij het voertuig zijn 3 flessen wijn aangetroffen, afkomstig uit het voertuig. De bestuurster had meerdere registraties voor rijden onder invloed op haar naam en het rijbewijs was al in 2018 ongeldig verklaard. De betrokkene is met relatief lichte verwondingen met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is bloed afgenomen voor onderzoek. Afhankelijk van de uitslag wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs (artikel 9 Wegenverkeerswet) en rijden onder invloed (artikel 8 WVW).

Extra triest is het wel, dat de twee jongen kinderen van bestuurster alleen thuis waren gelaten. Die zijn door de Crisisdienst via Veilig Thuis bij familie opgevangen.

WAARSCHUWING:
Er is weer een man bezig om, onder het mom van allerlei verhalen, messen en/of pannen te verkopen. De verkoper vertelt dat het kwalitatief goede pannen en/ of messen zijn, maar uiteindelijk betaalt u de hoofdprijs voor deze goederen. Ga hier niet op in en laat u niet verleiden tot deze miskoop.

Afbeelding
Muttathara bezoekt goede-doelen projecten in India 19 uur geleden
Afbeelding
Ommetje Oosterbuurt met Oer-IJ gids 8 mei, 14:43
Ontdek wat er zoal op het strand te vinden is.
Ga mee op ontdekkingstocht op het strand van Castricum 8 mei, 14:28
Afbeelding
Inwoners kernen Bakkum en Castricum om input gevraagd voor nieuw Integraal Verkeersplan 8 mei, 12:27
Moederdag en het voorjaar kan beginnen bij Kwekerij Cristian Schilder. Foto: aangeleverd
Christian Schilder in Limmen: een bloeiend begin voor Moederdagcadeaus 7 mei, 14:04
Gemaal 1879.
Gemaal 1879 werkt komende zondag 7 mei, 12:00
Afbeelding
Gratis zwemactiviteiten voor kinderen 7 mei, 10:59
Afbeelding
Eerbetoon lokale verzetsstrijders op straatnaamborden 6 mei, 10:38
De Schuilkerk, Beeldbank Oud-Castricum nr. 300688
Ommetje Oosterbuurt met Oer-IJ gids 5 mei, 10:00
Afbeelding
Ga mee op ontdekkingstocht op het strand van Castricum 2 mei, 10:49
Judith Hollenberg en Hein Dil vertellen over de lokale geschiedenis tijdens een ommetje vanuit het Museumgemaal 1879 in Akersloot
Oer-IJ ommetje Akersloot 30 apr, 10:00
Deze toppers fietsen 800 kilometer in vijf dagen.
Rugby'ers CasRC stappen op fiets om geld in te zamelen voor jeugdprojecten 28 apr, 11:52