Afbeelding
Foto: Pixabay

Vincent Beentjes constante factor

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Vincent Beentjes uit Castricum is andermaal de snelste gebleken in de wekelijkse donderdagavond tijdrit in Akersloot op Sportpark de Cloppenburch. Zowel vorige week als nu bestond er geen twijfel over de vraag wie er het beste uit de voeten kan op dit technische supersnelle parcours aan de boorden van het Alkmaardermeer. 

Hoewel de stand in het Kids and Parents Bikeschool(KPB) snelheidsklassement wordt aangevoerd door de nu niet aanwezige Henk Verdonk junior met 48.36 minuten, in tegenstelling tot wat vorige week werd vermeld door Lars Volkers, mag de vraag inmiddels gesteld worden voor hoelang nog. Met deze winst en de prestaties van de afgelopen weken bewijst Beentjes in zeer goede doen te verkeren en het wachten is op weer eens een rechtstreeks treffen tussen die twee, wat al weer ruim een maand terug is. Wout Bakker moest een ogenschijnlijk zekere tweede plek laten aan Walter van Kuilenburg.

Gaande de strijd had Bakker een twintig tal tellen voorsprong verworven op Van Kuilenburg, maar door een misschakeling drie ronden voor tijd moest hij van de fiets en was het positieve verschil als sneeuw voor de zon verdwenen en restte hem een derde plaats net voor Koen Könst. Hoe sociaal het spel in Akersloot is, wordt duidelijk doordat men elkaar geen strobreed in de weg legt, maar wel tot het gaatje geprobeerd wordt te gaan, zodat je toch met de billen bloot moet en er na afloop de bekende sterke verhalen volgen over het verloop van elkaars koers, als de lucht  tenminste daartoe in de longen nog toereikend is. 

Een treffend voorbeeld van vorenstaande is het optreden van Richard van Huizen, in het dagelijks leven lid van het Korps der Mariniers. Als het leek uitgezonden te zijn voor een missie hielp hij (na eerst zijn eigen hiaat snel verholpen te hebben) Alwin Hes, die ook met pech aan de kant bivakkeerde, na vakkundig ingrijpen weer op weg, zonder zich ook maar enigszins te bekommeren om zijn eigen resultaat, zodat hun beider tijden geen recht doen tot het noteren daarvan. 

Uitslag: 1. Vincent Beentjes (Castricum) 50.48, 2. Walter van Kuilenburg (Heiloo) 52.59, 3. Wout Bakker (Heiloo) 53.50, 4. Koen Könst (Castricum) 54.04 en 5. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef) 59.55.

Afbeelding
Ommetje Oosterbuurt met Oer-IJ gids 8 uur geleden
Ontdek wat er zoal op het strand te vinden is.
Ga mee op ontdekkingstocht op het strand van Castricum 8 uur geleden
Afbeelding
Inwoners kernen Bakkum en Castricum om input gevraagd voor nieuw Integraal Verkeersplan 10 uur geleden
Moederdag en het voorjaar kan beginnen bij Kwekerij Cristian Schilder. Foto: aangeleverd
Christian Schilder in Limmen: een bloeiend begin voor Moederdagcadeaus 7 mei, 14:04
Gemaal 1879.
Gemaal 1879 werkt komende zondag 7 mei, 12:00
Afbeelding
Gratis zwemactiviteiten voor kinderen 7 mei, 10:59 1
Afbeelding
Eerbetoon lokale verzetsstrijders op straatnaamborden 6 mei, 10:38
De Schuilkerk, Beeldbank Oud-Castricum nr. 300688
Ommetje Oosterbuurt met Oer-IJ gids 5 mei, 10:00
Afbeelding
Ga mee op ontdekkingstocht op het strand van Castricum 2 mei, 10:49
Judith Hollenberg en Hein Dil vertellen over de lokale geschiedenis tijdens een ommetje vanuit het Museumgemaal 1879 in Akersloot
Oer-IJ ommetje Akersloot 30 apr, 10:00
Deze toppers fietsen 800 kilometer in vijf dagen.
Rugby'ers CasRC stappen op fiets om geld in te zamelen voor jeugdprojecten 28 apr, 11:52
V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37