Afbeelding
Foto: aangeleverd

Lezing over Vleermuizen

Algemeen

CASTRICUM - Op maandag 28 maart om 20.00 uur wordt er in de Tuin van Kapitein Rommel een lezing gehouden over vleermuizen. Aanmelden kan op www.tuinvankapiteinrommel.nl en de kosten zijn € 4,00 per persoon inclusief koffie/thee. 

Misschien heb je al eens vleermuizen zien vliegen? In je tuin, in een park, tijdens je vakantie? Of misschien nog nooit? Als je ze nog nooit hebt gezien dan is dat eigenlijk ook niet zo gek. Zoals alle nachtdieren worden vleermuizen wakker als wij gaan slapen. Tegen de tijd dat wij wakker worden, zoeken vleermuizen hun verblijfplaats weer op. Afhankelijk van de soort vleermuis is dat een boomholte, of een spouw, dak, zolder of kelder van een gebouw, of misschien een vleermuiskast. Toch komen, met uitzondering van de noord- en de zuidpool, vrijwel overal op de wereld vleermuizen voor. Ook in Nederland, en ook in jouw omgeving. Wil je daar meer over weten? Dan ben je op 28 maart welkom in de Tuin van Kapitein Rommel waar Carola van den Tempel, ecoloog bij Landschap Noord-Holland, een lezing over vleermuizen geeft.

In deze lezing word je meegenomen naar de fascinerende wereld van deze bijzondere en nuttige dieren. De organisatie is er van overtuigd dat je aan het eind van de avond heel anders denkt over deze diertjes. En dat je wellicht blij bent dat ze ook bij je in de buurt rondvliegen. Er wordt uitleg gegeven over de levenswijze van deze dieren, waaronder echolocatie, winterslaap, verblijfplaatsen, kraamkolonies, enzovoorts. Er wordt ingegaan op de prooien die net als de vleermuizen door het luchtruim vliegen zoals muggen, vliegen, motten en de vlinders van de eikenprocessierups.

Als de omstandigheden het toelaten wordt er na afloop van de lezing met bat detectors de Tuin van Kapitein Rommel ingegaan om vleermuizen in hun natuurlijke omgeving te beluisteren en te bekijken. Een bat detector is een apparaat dat de hoge echolocatie geluiden op kan vangen en voor ons hoorbaar maakt. 

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest gisteren
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01