Afbeelding
Foto: MNO Photo

Ontdek het bijna vergeten landschap tijdens de Oer-IJ Expeditie

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, vormt de prachtige natuur van Castricum, Heemskerk, Akersloot en Uitgeest het decor van de 4e editie van de Oer-IJ Expeditie. Stichting Sportevenementen Le Champion laat met deze ontdekkingswandeltocht deelnemers kennismaken met het Oer-IJ gebied: het verborgen landschap in het groene hart van Kennemerland. Wandelaars kunnen kiezen uit vijf unieke routes van 11, 16, 22, 25 en 31 kilometer. Deze editie van het wandelevenement is populair, want bijna 1.000 wandelaars hebben zichzelf al verzekerd van een plek aan de start.

Alle routes van de Oer-IJ Expeditie gaan van start vanaf het archeologiemuseum Huis van Hilde, nabij het station van Castricum. Hierna zullen de deelnemers direct het Oer-IJ gebied intrekken. Met de vele bezienswaardigheden op de routes is dit door water en wind gevormde landschap rijk aan verhalen. Wandelaars worden tijdens hun ontdekkingstocht meegenomen in de geschiedenis van dit gebied door de diverse gidsen. Dit maakt de Oer-IJ Expeditie meer dan een wandelevenement, namelijk een échte wandelbeleving.

De 25 en 31 kilometer routes zijn in een nieuw jasje gestoken en brengen de deelnemers naar de oude oostelijk gelegen kustlijn bij Akersloot. Hier zijn zo’n 5.000 jaar geleden de smalle en vlak naast elkaar gelegen strandwallen gevormd. Dankzij de aangepaste routes is er dit jaar een nieuwe stempelpost bij ’t Hoorntje in Akersloot. Bij deze voormalige boerderij zijn de wandelaars op het juiste adres voor een boel gezelligheid en gastvrijheid.

Thema: Ode aan het Oer-IJ Landschap
Net als de voorgaande edities staat de Oer-IJ Expeditie 2022 in het teken van een thema. Dit jaar brengen ze tijdens deze ontdekkingswandeltocht een ‘Ode aan het Oer-IJ Landschap’! De landschappen waar de routes doorheen voeren zijn zo bijzonder en waardevol, dat een ode op zijn plaats is. De schoonheid van dit groene buitengebied delen ze graag met de deelnemers door op de routes te zorgen voor verrassingen, geïnspireerd op het thema van deze vierde editie van de Oer-IJ Expeditie.

Inschrijven
Inmiddels zijn er bijna 1.000 wandelaars ingeschreven voor de Oer-IJ Expeditie. Inschrijven voor deze ontdekkingswandeltocht is mogelijk t/m donderdag 12 mei of tot de deelnemerslimiet van 4.500 is bereikt. Inschrijven is mogelijk via: www.oerijexpeditie.nl. Op de dag van het evenement is er geen na-inschrijving.

V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 4 uur geleden
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 6 uur geleden
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20