Afbeelding
Foto: aangeleverd

DELTA Fiber Netwerk legt glasvezel aan in Castricum, Bakkum en Uitgeest

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Goed nieuws voor de inwoners en ondernemers van Castricum, Bakkum en Uitgeest. DELTA Fiber Netwerk gaat hier glasvezel aanleggen. Alle inwoners kunnen een gratis glasvezelaansluiting in hun woning laten plaatsen, zodat zij altijd op glasvezel kunnen overstappen. Met glasvezel zijn Castricum, Bakkum en Uitgeest straks helemaal klaar voor de toekomst.

De aannemer komt langs
In opdracht van DELTA Fiber Netwerk komen de medewerkers van aannemer Baas BV de komende maanden langs bij de woningen en bedrijven. Als de bewoner toestemming geeft voor een glasvezelaansluiting, kijken zij samen meteen waar de glasvezelaansluiting in huis kan worden geplaatst. De aannemer start in maart in Uitgeest en vanaf begin april volgen Castricum en Bakkum. Direct daarna starten de eerste graafwerkzaamheden. En als deze voor een groot deel klaar zijn, worden vanaf het najaar 2022 de eerste aansluitingen in de woningen geplaatst. Bedrijven en bewoners op het terrein Uitgeest-Noord worden ook aangesloten op glasvezel van DELTA Fiber Netwerk.

Betrouwbaar netwerk met zeer hoge capaciteit
Glasvezel is het snelste netwerk dat er is, het is stabiel en minder gevoelig voor storingen. Een vezel van glas zo dun als een haar geeft signalen en data door zonder kwaliteitsverlies en met de snelheid van het licht. Het belang van een snelle en stabiele verbinding is de afgelopen tijd cruciaal gebleken. Veel mensen werken vanuit huis, kinderen en studenten krijgen online les en we videobellen vaker met elkaar. Een goede verbinding is ook nodig voor zorg op afstand, waardoor langer thuis wonen mogelijk is en ‘slimme’ apparaten die steeds meer in huis te vinden zijn. En het levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling, de waarde en de duurzaamheid van bedrijventerreinen.

Glasvezel Informatiepunten in Castricum en Uitgeest
In de regio zijn twee Glasvezel Informatiepunten waar bezoekers terechtkunnen voor vragen en informatie over glasvezel en alle zaken die daarbij horen. De winkel in Castricum aan het Bakkerspleintje 1B en de winkel in Uitgeest aan de Hogeweg 107 zijn geopend van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Over DELTA Fiber Netwerk
DELTA Fiber Netwerk is onderdeel van een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Zij zorgen voor de aanleg en het onderhoud van glasvezel in Nederland en hebben de ambitie om zoveel mogelijk mensen toegang te bieden tot hun razendsnelle glasvezelnetwerk. Inmiddels hebben al zo’n 950.000 huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke netwerk van DELTA. En daar komen iedere maand nog zo’n 20.000 adressen bij. DELTA Fiber Netwerk wil op naar 2 miljoen huishoudens en bedrijven die in 2025 gebruik gaan maken van het allerbeste internet.

 Kijk voor meer informatie over de glasvezelaanleg op gavoorglasvezel.nl. Via de postcodecheck kunnen bezoekers zich voor actuele informatie aanmelden voor de nieuwsbrief.