Afbeelding
Foto: Impressie door kerssens I de ruiter architecten

Op weg naar één sportcomplex: Akersloot OmniPark

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Samen staan we sterker. Dat is het uitgangspunt van Akersloot OmniPark, het park dat in de toekomst ruimte biedt aan de vele verschillende (sport)activiteiten in het dorp. Het idee, dat al enkele jaren geleden door de gemeente Castricum naar voren is gebracht, is nu door de initiatiefnemers in gang gezet. De voorzitters van zes sportverenigingen in Akersloot, de voetbal- tennis- wandel/hardloop- mountainbike- handbalvereniging en de ijsclub, vormen samen de stuurgroep die de plannen hebben uitgewerkt.

Het woord ‘omni’ betekent letterlijk ‘alle’. Door alle krachten te bundelen, kan er meer bereikt worden. Faciliteiten zoals sportvelden, een clubhuis, kleedruimten, zalen voor activiteiten zoals yoga, toneel, klaverjassen, etc. kunnen worden gedeeld zodat deze beter benut worden. De sport- en overige verenigingen kunnen op deze manier meer energie stoppen in de activiteit zelf. En dat is toch uiteindelijk waar het om draait.

Het beeld dat ze voor ogen hebben met Akersloot OmniPark is alle activiteiten voor iedereen combineren op één complex. Een park waar iedereen welkom is en zich welkom voelt. Er wordt gesport door jong en oud, sportief en recreatief, binnen en buiten en op alle niveaus. Altijd laagdrempelig, sociaal en samen.

Natuurlijk speelt sport in dit plan de hoofdrol, maar vooral ook het samenzijn is van groot belang. Het doel is namelijk een beweegvriendelijke leefomgeving te maken voor jong en oud. Elkaar ontmoeten, meedoen, bewegen, ontspannen, fit blijven en gezelligheid zijn net zo belangrijk als sportprestaties. Speciale aandacht gaat uit naar ouderen om fit en vitaal te blijven en naar de jongeren om meer te bewegen.

De initiatiefnemers hopen dat het plan in 2025 gerealiseerd is.

Kijk op www.akerslootomnipark.nl, Facebook en Instagram voor meer informatie en de laatste ontwikkelingen. 

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57