Afbeelding
Foto: aangeleverd

Vuuwapens aangeboden, bromfiets haalt 98 km/u en vrouw vraagt om water

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 14 tot en met zondag 10 februari

Castricum

Maandag 14 februari kreeg de politie een tweetal meldingen binnen dat er op de Scheerling een vrouw aan de deur kwam met een aantal lege witte plastic flessen in een tas. Ze vroeg de bewoners om water, omdat ze het zelf niet zou hebben. Een week of twee geleden ook al soortgelijke meldingen vanaf Plantenhove. Daar wilde de vrouw haar mobiele telefoon opladen en naar toilet. Het vermoeden bestond toen dat ze niet alleen was. Verzoek is om de vrouw niet binnen te laten en de politie te bellen.

Dinsdag 15 februari melding op sociale medium Telegram, waarin vuurwapens en munitie te koop werden aangeboden. Op bijbehorende foto’s was een chromen revolver te zien, met daarachter meerdere dozen patronen. Middels het genoemde telefoonnummer achter de naam van verkoper gekomen. Daarna is de politie naar het huisadres van verkoper gegaan. Na vordering overgifte gaf deze het desbetreffende vuurwapen af. De man is aangehouden.

Limmen

Donderdag 17 februari omstreeks 22.30 uur zagen agenten een brommer rijden, die vanuit Limmen over het bromfietspad van de Rijksweg reed, richting de kruising met de Zeeweg. Bij de kruising aangekomen, reed de brommer door rood en de hoofdrijbaan van de Zeeweg op, in plaats van het er naast gelegen fietspad. Bromfiets reed zeer hard, moest aan het einde afremmen voor de rotonde/overig verkeer en reed de Soomerwegh op. Voertuig reed direct via het fietspad links binnendoor de Kievit op. Aldaar werd een stopteken gegeven voor WVW controle. Bestuurder keek om en ging er vandoor. Na een achtervolging, met snelheden van 80 tot 90 km/u, gaf de bestuurder het uiteindelijk op. Bestuurder en voertuig zijn begeleidt naar het politiebureau. Daar bleek op de rollerbank dat de bromfiets (ongecorrigeerd) een constructiesnelheid van 98 km/u had, waar 45 km/u het maximum is. Dit is 53 te snel. De scooter heeft een Wachten Op Keuring, WOK gekregen. De bestuurder, een 20-jarige inwoner van Castricum, mocht met een aantal bekeuringen lopend zijn weg vervolgen.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57