Afbeelding
Foto: FotografieBakker

Eric Bakker doneert royalty’s aan goede doelen

Algemeen Limmen

LIMMEN - Op 1 mei a.s. verschijnt de nieuwe thriller van Eric Bakker uit Limmen, die schrijft onder het pseudoniem Era Richmen. Het boek draagt de titel “De Paarse Engel” en is Eric’s 4e wapenfeit. Net als bij zijn vorige thriller, De Saraceense Samenzwering, doneert hij ook nu zijn schrijversroyalty’s voor 100% aan een goed doel. Dit keer zelfs aan twee organisaties: Dream4Kids en AYA ‘Jong & Kanker’ Foundation.

Zijn reactie op de vraag waarom hij zijn royalty’s schenkt, is duidelijk: “Jim Matteos, de hoofdpersoon in zowel De Paarse Engel als in De Saraceense Samenzwering, ervaart de wereld als een steeds verrotter wordend bolwerk gebouwd op zelfgerichtheid. Hoezeer ik me ook tegen de zwartgalligheid van zijn gevoel wil verzetten, ben ik bang dat ik me erbij moet aansluiten. Kennelijk gaat het evolueren van de mens hand in hand met de groei van het individualisme. Gelukkig zijn er nog steeds veel mensen die als lichtpuntjes voor anderen gelden. Misschien zal hun gezamenlijke lichtopbrengst de donkerte van het individualisme nooit overstemmen, maar net als de hoofdpersoon in mijn thrillers streven ze naar een betere wereld. Met deze royalty’s-actie probeer ik op mijn manier iets bij te dragen aan de inzet van die lichtpuntjes.”

De goede doelen
Uit de ruim 75 voordrachten die Eric na een oproep op Social Media kreeg, selecteerde hij uiteindelijk Dream4Kids en AYA ‘Jong & Kanker’ Foundation. In de gesprekken die Eric met de vertegenwoordigers van beide organisaties voerde, werd hij erg geraakt door hun verhalen en het werk dat ze doen. Daar waar Dream4Kids de mooiste dromen van kinderen met een trauma in vervulling laat gaan tijdens een Droomdag, wil AYA ‘Jong & Kanker’ Foundation jong volwassenen (Adolescents & Young Adults) zorg verlenen zodat ze weer de kans krijgen om kracht en autonomie te herwinnen om zo goed mogelijk te leren leven met en na kanker.

Nu al te bestellen
Omdat ook Eric’s uitgever, LetterRijn, een bijdrage levert, kan er ongeveer EUR 2,70 per verkocht exemplaar van De Paarse Engel aan de goede doelen worden afgedragen. Ondanks dat Eric’s thriller pas op 1 mei uitkomt, is De Paarse Engel nu al te bestellen via de uitgever. Iedereen die een pre-order plaatst, krijgt als dank en opwarmertje een e-pub/digitale versie van ‘Octavarium’. Een kort, spannend verhaal dat Eric schreef voor de verhalenbundel ‘Onder Druk’ van LetterRijn.

Het verhaal
En dan zijn thriller. Wat mag je daarvan verwachten? We schenken je alvast een inkijkje in het verhaal:

Na zijn laatste missie neemt geheim agent Jim Matteos een aantal maanden vrij om zaken uit zijn verleden te verwerken en na te denken over zijn toekomst. Aan zijn verlof komt abrupt een einde wanneer Jorge Herreira, een berucht drugscrimineel, op spectaculaire wijze uit de zwaarbewaakte San Quentin staatgevangenis in San Francisco ontsnapt. Herreira dreigt met een actie waarbij Amerika zich moet voorbereiden op talloze slachtoffers. Met een controversieel plan slaagt Jim erin door te dringen tot Herreira’s organisatie. Hij ontmoet de vrouwelijke rechterhand van de drugscrimineel en probeert via haar achter het snode plan van Herreira te komen. Tot Jims grote ontzetting brengen zijn ontdekkingen hem niet alleen dichter bij de drugscrimineel, maar ook bij een verschrikkelijke gebeurtenis uit zijn eigen verleden.

De Paarse Engel kent een aantal dezelfde personages als die in De Saraceense Samenzwering figureerden en kan daarom worden gezien als een vervolg op laatstgenoemde titel. Desondanks is De Paarse Engel ook prima als afzonderlijk verhaal te lezen.


Foto: aangeleverd

Wil je meer weten over Era Richmen (www.erarichmen.nl), Dream4Kids (www.dream4kids.nl) of AYA ‘Jong & Kanker’ Foundation (www.ayafoundation.nl), neem dan een kijkje op hun websites.

V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 1 uur geleden
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 4 uur geleden
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20